Girgensonam rezultatīva piespēle "Sabres" pārbaudes spēlē

© Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons sekmīgi aizvadījis savu otro pārbaudes spēli Bufalo „Sabres” komandā un ar rezultatīvu piespēli palīdzējis „Sabres” pieveikt Kolumbusas „Blue Jackets” ar 3:1.

Zemgus Girgensons, kurš pirmajā pārbaudes spēlē izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, šonakt Kolumbusā laukumā devās nomināli otrajā uzbrucēju trijniekā. Viņa maiņas centrs bija Mihails Grigorenko, bet labajā malā spēlēja Korijs Trops, kurš pēdējās divas sezonas pavadījis AHL. „Sabres” sastāvā, atšķirībā no pirmās spēles, bija arī spēlētāji, kuri pagājušajā sezonā regulāri spēlēja NHL, kā piemēram Koudijs Hogsons, Tomass Vaneks, Markuss Folinjo.

Hogsona maiņa arī bija atbildīga par rezultāta atklāšanu pirmā perioda beigās, kad vārtus guva Folinjo. Otrā perioda beigās divu minūšu par pārāk aktīvu darbību aizsardzībā saņēma Zemgus Girgensons, taču „Blue Jackets” vairākumu neprata izmantot, tiesa, perioda pirmajā pusē komandas bija apmainījušās ar vārtu guvumiem (2:1). Trešā perioda vidū Grigorenko izmantoja pretinieku vārtsarga kļūdu un guva trešos "Sabres" vārtus, kuros rezultatīva piespēle tika ieskaitīta arī Girgensonam. Līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās, un „Sabres” uzvarēja ar 3:1.

Girgensona maiņa laukumā darbojās ļoti aktīvi un pamanāmi, kā arī ļoti nemitīgi presingoja pretiniekus. Pats Zemgus Girgensons izcēlās ar rezultatīvu piespēli, lietderības koeficentu +1, viņš arī izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes, uz ledus pavadot 14 minūtes un 44 sekundes. Viņš tika iespēlēts gan vairākumā, gan mazākumā. Pēc spēles viņa un Grigorenko sniegumu atzinīgi vērtēja arī „Sabres” treneris Rons Rolstons, norādot, ka Grigorenko un Girgensons spēlē līdzīga stilā un laukumā ļoti labi saprotas.

„Blue Jackets” sastāvs šonakt bija sadalīts divās daļās, no kurām viena cīnījās ar „Sabres”, bet otra aizvadīja maču ar Minesotas „Wild”. Pret Girgensona komandu pirmos divus periodus vārtos bija pagājušās sezonas Vezinas balvas ieguvējs Sergejs Bobrovskis.

Savukārt "Sabres" treniņometnē šobrīd palikuši 56 spēlētāji - 33 uzbrucēji, 17 aizsargi un seši vārtsargi. „Sabres” pirms NHL sezonas sākuma vēl aizvadīs piecas pārbaudes spēles, no kurām nākamā būs parīt mājās pret Karolīnas „Hurricanes”.

Svarīgākais