"Sabres" atskaita pirmos spēlētājus, Girgensons paliek nometnē

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" no savas pirmssezonas treniņnometnes atskaitījis pirmos piecus spēlētājus.

Ierindā joprojām paliek 56 hokejisti, tostarp Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš nesenajā pārbaudes spēlē izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžeris paziņojis par pirmajiem pieciem atskaitītajiem spēlētājiem - uz saviem junioru klubiem dosies uzbrucēji Džastins Beilijs ("Kitchener", OHL), Nikolass Baptists ("Sudbury", OHL), Džastins Kija ("Saginaw", OHL) un Logans Nelsons ("Victoria", WHL), kā arī aizsargs Konors Bolands ("Peterborough", OHL). Līdz ar to "Sabes" nometnē ir palikuši 56 spēlētāji - 33 uzbrucēji, 17 aizsargi un seši vārtsargi.

Jau vēstījām, ka Bufalo "Sabres" naktī uz svētdienu aizvadīja pārbaudes spēli pret Monreālas "Canadiens", kurā uzvarēja pēcspēles metienu sērijā - 5:4. Ar diviem vārtiem izcēlās Zemgus Girgensons, kurš vispirms otrās trešdaļās 58.sekundē mazākumā panāca izlīdzinājumu (1:1), bet trešdaļas otrajā pusē vēlreiz līdzsvaroja rezultātu - 3:3.

"Sabres" galvenais treneris Rons Rolstons pēc mača bija gandarīts par Girgensona sniegumu: "Domāju, ka Z šodien bija viens no labākajiem spēlētājiem." Pēc spēles izteicās arī pats Girgensons, kuru daudzi slavēja par viņa darba ētiku un sīkstumu. "Noteikti - ja vēlies palīdzēt komandai, tas nenozīmē tikai spēli aizsardzībā. Ir jādara viss, lai palīdzētu komandai, un tas nozīmē gūt vārtus, veidot izspēles un darīt netīro darbu."

Girgensons pret "Canadiens" laukumā pavadīja 19 minūtes un 20 sekundes, izdarīja četrus metienus pa pretinieku vārtiem, guva divus vārtus, nopelnīja divas soda minūtes un lietderības koeficientu +2. Girgensons tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Nākamo pirmssezonas pārbaudes spēli "Sabres" aizvadīs naktī uz trešdienu, kad pretiniekos būs Kolumbusas "Blue Jackets". Kopumā pirmssezonā "Sabres" paredzētas septiņas spēles, bet sezonu Girgensona pārstāvētais klubs sāks otrajā oktobrī ar izbraukuma spēli pret Detroitas "Red Wings".

Svarīgākais