Gulbis ieved Latviju Deivisa kausa pirmajā grupā

© F64 Photo Agency

Latvijas vīriešu tenisa izlase pirmo reizi kopš 2010. gada spēlēs Deivisa kausa 1. grupā (otrais līmenis aiz Pasaules grupas), tajā iekļūstot ar 3-1 uzvaru pār Somiju. Izšķirošo uzvaru mūsējiem šodien "Arēnā Rīga" nodrošināja Ernests Giulbis, trīs setos uzveicot Juho Pauku – 6:3, 6:4, 6:4.

Ja vakar dubultspēlē iepriekš pieteikto sastāvu mainīja Latvijas komanda, tad šodien pirmajā no atlikušajām divām vienspēlēm izmaiņas bija Somijai – Mikes Kontinena vietu ieņēma šī somu sastāva pieredzējušākais spēlētājs, 27 gadus vecais Juho Pauku.

Viņš pašreiz reitingā ieņem tikai 1182. vietu, bet karjeras laikā augstāk par 379. vietu nav bijis. Kreilis Pauku šogad pārsvarā spēlējis "Future" tūrē, vienreiz neizieta "Challenger" kvalifikācijā (mājās Tamperē), kā arī februārī Deivisa kausā dabūts pēriens no Bulgārijas pirmā numura Grigora Dimitrova – 1:6, 1:6, 0:6.

Gulbis ar Pauku vienīgo līdzšinējo savstarpējo maču bija aizvadījis 2007. gadā Deivisa kausā, kad Somijas tenisistu Tamperē uz māla izdevās uzveikt trīs setos – 7:5, 6:1, 6:2. Arī šoreiz Gulbim uzvara trīs setos, pat neskatoties uz nespēlēšanu ar pilnu jaudu.

1. setā visu izšķīra Somijas tenisista miegainais sākums. Pauku otrajā geimā Gulbim ar četrām nepiespiestajām kļūdām uzdāvināja "sauso" breiku. Soma izpildījumā bija kļūdas visām gaumēm – sitieni tīklā un autā, bet geims noslēgts ar dubultkļūdu. Vairāk breiku setā nebija, kas nozīmēja Gulbja uzvaru ar 6:3.

Vidējo setu Pauku nospēlēja apņēmīgāk un drosmīgāk, izturot līdz devītajam geimam. Tieši tajā bija seta vienīgās breikbumbas – pēc dažām pretinieka kļūdām uzreiz trīs breikbumbas Gulbim. Pauku pirmo atspēlēja, bet uz neko vairāk spējīgs nebija – kļūda, izpildot "serve&volley". Gulbis pēc tam viegli izservēja setu – 6:4.

Pauku arī 3. setā jau pirmajā servēšanas reizē nespēja izvairīties no breika zaudēšanas. Gulbis šoreiz uzreiz aizbēgt nespēja, savu servi zaudējot no 40:15 pārsvara. Pauku savu pirmo breikbumbu ieguva ar saīsināto sitienu, kam sekoja Gulbja sitiens autā – 1:1. Ernestam pēc tam bija breikbumba, kuru neizdevās realizēt, retu reizi zaudējot garā izspēlē, kas pārsniedza 10 sitienus.

Gulbis seta sākumu aizvadīja pavirši un ceturtajā geimā bija spiests atspēlēt divas breikbumbas – pirmā novērsta ar pretinieka kļūdu, bet otrā ar eisu – 2:2. Gulbis ātri savācās, ieguva vēl vienu breiku un noveda maču līdz uzvarai trīs setos – 6:3, 6:4, 6:4.

Latvijas izlase atgriezusies 1. grupā, kur pēdējo reizi spēlēja 2010. gadā, kad ar 1-4 zaudēja izbraukumā Ukrainai un ar 2-3 mājās piekāpās Polijai.

Svarīgākais