Daugaviņš: Pagaidām plānoju palikt Eiropā

© Scanpix

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš šorīt Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" atklājis, ka šogad plāno spēlēt Eiropā, tomēr tas nenozīmē, ka uzbrucēja sapnis par NHL vairs nav aktuāls.

"Ja jau neesmu nometnē, tad vēl nekas nav skaidrs," par savas karjeras tālāku saistību ar NHL sacīja Daugaviņš. "Izskatās, ka es šogad NHL nebūšu, tāpēc jāskatās citos virzienos."

Par situāciju ar savu pagaidām pēdējo NHL vienību "Bruins" Latvijas hokejists atklāja, ka šķiršanās bijusi zolīda. Klubs paskaidrojis, ka ierobežotā budžeta dēļ Daugaviņam vieta sastāvā neatradīsies, tomēr tai pat laikā Bostona ļāvusi Latvijas uzbrucējam kļūt par brīvo aģentu, neliekot šķēršļus turpmākai NHL karjerai. Optimismam gan liela pamata neesot, jo komandu algu griesti šogad ir kritušies, tādējādi klubi krietni piesardzīgāk izturas pret sastāva komplektācijas jautājumu.

Daugaviņš atzina, ka izskata variantus Eiropā. Viens no variantiem esot Šveicē. Interese esot bijusi arī no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, tomēr pagaidām vienošanās panākta neesot. Jautāts par konkrētiem klubiem, hokejists sacīja, ka lielākoties šīs sarunas veic aģents, tomēr piebilda, ka, tā kā tiesības uz hokejistu pieder Rīgas "Dinamo", tad daudz variantu sarunām nemaz neesot. Daugaviņš gan uzreiz arī sacīja, ka no Rīgas puses nekādi piedāvājumi neesot bijuši, bet tuvākajās dienās hokejists varētu doties uz Eiropas rietumdaļu.

Lai gan pēc aizvadītās sezonas uzbrucējs nebija jutis īpašas pretenzijas no "Dinamo" puses, tomēr acīmredzot kaut kas klubu nav apmierinājis, ja reiz nav bijis piedāvājums, sarunā atklāja Daugaviņš. Nedaudz aplūkojot rīdzinieku startu šajā KHL sezonā, hokejists atzina, ka "Dinamo" izskatās krietni saliedētāka komanda, un pagaidām šķiet, ka rīdziniekiem noteikti būtu jāiekļūst izslēgšanas spēlēs.

Sarunas beigās Daugaviņš gan atklāja, ka sapnis par spēlēšanu NHL nebūt nav beidzies. Hokejists minēja, ka šobrīd der pagaidīt, kamēr līgā tiks atrisināti algu jautājumi, bet tikmēr pats Daugaviņš meklēs čempionātu un komandu, no kura būs iespējams iekļūt atpakaļ NHL.

Svarīgākais