Samoilovs un Šmēdiņš gatavi cīņai par uzvaru Latvijas čempionātā

© Sportacentrs.com

Strauji tuvojas Latvijas čempionāta pludmales volejbolā finālposms, kas notiks no 13. līdz 15.septembrim Pludmales sporta centrā "Brazīlija". Sacensībās grasās piedalīties arī pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Intervijā beachvolley.lv A.Samoilovs atzīst, ka līdzšinējo sezonu vērtē ļoti labi, sezonas maksimums ir sasniegts, uz ko norāda arī pirmā vieta FIVB rangā. A.Samoilovs: "Lai arī šajā sezonā ir izdevies nostiprināt savas pozīcijas FIVB rangā, apstāties nedrīkst. Kāds pasaules slavens volejbolists reiz ir teicis, ka pludmales volejbolu var beigt spēlēt tikai tad, kad ir izcīnīta uzvara 21-0 un 21-0."

Arī Latvijas čempionātā Šmēdiņš/Samoilovs gatavi cīnīties par uzvaru: "Jānim līdz šim ir izdevies iegūt daudzus vērtīgus titulus, bet to starpā nav Latvijas čempiona tituls, tāpēc cīnīsimies, lai kļūtu arī par Latvijas čempioniem".

Aleksandrs atzina, ka sezonas gaitā nav sekojis līdzi notikumiem Latvijas čempionātā, bet priekšstats par pretinieku komandām ir gūts turnīrā "Saulkrastu kokteilis", kas arī bija Latvijas čempionāta "Ergo Open" posms un kurā spēlēja arī komandas, kas startēs Latvijas čempionāta finālā. "Spēlēsim ar maksimāli lielu atdevi. Sevi maksimāli jāparāda gan treniņos, gan sacensībās, neatkarīgi no tā, kāda līmeņa turnīrs tas ir. Ja sevi neparāda pēc iespējas labāk, tad nav jēgas kaut ko darīt," atzīst sportists.

Interesanti, ka oficiālajā dalībnieku sarakstā Jāņa Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova vārdi pagaidām nav atrodami. Dalībnieku pieteikšanās "Ergo Open" finālposmam noslēdzas šovakar.