SOK pārstāvis: "Beisbols varētu atgriezties olimpisko spēļu programmā"

Starptautiskās Olimpiskās komitejas loceklis, Krievijas Olimpiskās komitejas goda prezidents Vitālijs Smirnovs atklājis, ka Starptautiskā Beisbola un softbola federācija šobrīd nodarbojas ar to, lai atgrieztu šos sporta veidus olimpisko spēļu programmā.

"Beisbola un softbola pieteikums ir galvenais konkurents cīņas sportam," sacīja Smirnovs. "Tāpēc, ka beisbols jau iepriekš bija olimpisko spēļu programmā (no 1992.līdz 2008.gadam) un ir populāra sporta spēle. Lieli beisbola turnīri notiek ASV, Dienvidamerikā, Āzijā, tai skaitā Japānā."

"Un ļoti būtisks faktors ir tas, ka pastāv ļoti spēcīgs proamerikānisks lobijs. Tās ir beisbola spēcīgās puses, kuras nevar noliegt. Iepriekšējo gadu laikā starptautiskās federācijas pārstāvji neizlaida nevienu SOK pasākumu, vienmēr uzsvēra savu vēlmi palikt olimpiskajā ģimenē," piebilda Smirnovs.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.