Lietuvas basketbola izlases spēlētājs uz somas uzzīmē svastiku un izraisa skandālu

© Sportacentrs.com

Lietuvas vīriešu basketbola izlases centrs Kšištofs Lavrinovičs ar neveiksmīgu joku Kauņas lidostā pamanījies izraisīt skandālu Eiropas mērogā. Vakar, gaidot aizkavējušos un vēlāk atcelto lidmašīnas reisu uz Slovēniju, lietuvietis uz savas somas uzzīmējis svastikas simbolu. Par neveiksmīgo joku jau informēts Izraēlas vēstnieks Lietuvā, kā arī FIBA un Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Jau ziņots, ka vakar Lietuvas valstsvienība lidmašīnas motora defekta dēļ neizlidoja uz Slovēniju, kur jau rīt sāksies 2013. gada Eiropas čempionāts basketbolā. Basketbolistiem atgriežoties lidostā un gaidot plānoto rezerves lidmašīnas ierašanos, Lietuvas valstsvienības spēlētāji joprojām bija jautrā noskaņojumā un dzina jokus, vislielāko uzmanību izpelnoties Kšištofa Lavrinoviča humoram - spēlētājs ar pildspalvu uz savas somas uzzīmēja svastikas simboliku. ''Visas somas izskatās vienādi, iezīmēšu savējo, lai varētu pēc tam atpazīt,'' savas darbības lidostā komentēja Lavrinovičs, kurš savu zīmējumu nodēvēja par saules simbolu.

Kā vēsta ziņu aģentūra BNS, kāds vietējais fotogrāfs, kurš bijis lidostā un kļuvis par liecinieku notiekošajam, par Lavrinoviča izdarībām informējis FIBA un Starptautisko Olimpisko komiteju. ''Vai tas ir normāli, ka ''EuroBasket 2013'' dalībnieks dara ko tādu, turklāt mediju klātbūtnē?'' savā vēstulē vaicā fotogrāfs Augusts Didžgalvis. Vēl kāds Lietuvas pilsonis par vakardienas incidentu informējis valsts ārlietu ministru un Izraēlas vēstnieku Lietuvā.