BK "VEF Rīga" noslēdz komplektāciju, budžets – 3,2 miljoni eiro

Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenie mērķi 2014. gada sezonā ir iekļūšana Eiropas kausa "Top 8", kvalificēšanās VTB līgas izslēgšanas spēlēm un Latvijas čempionu tituls. Sezona sāksies 1. oktobrī Viļņā, Eirolīgas kvalifikācijas ceturtdaļfinālā sacenšoties pret "Lietuvos rytas".

Kluba vadība un galvenais treneris vienojušies, ka komplektācija 2014. gada sezonai ir noslēgusies. VEF sastāvā spēlēs trīs ārzemnieki un pieci pieredzējuši Latvijas basketbolisti – Kristaps Janičenoks, Gatis Jahovičs, Kaspars Bērziņš, Artūrs Strēlnieks un Artūrs Bērziņš, kā arī seši jaunie spēlētāji. Klubs nopietni rēķinās ar spēka uzbrucēja Kaspara Bērziņa palīdzību un gatavojas noslēgt līgumu ar jauno centra spēlētāju Viktoru Iļjinu.

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs

“Pieprasījums pēc mūsu spēlētājiem bija tik liels, ka 2014. gada sezonā komandu nācās komplektēt no jauna. Tas liecina par mūsu kluba starptautisko novērtējumu un apstiprina iepriekšējās sezonas veiksmes. Otrkārt, šosezon apritēs 55 gadi kopš VEF meistarkomandas dibināšanas. Treškārt, kluba ģenerālsponsors arī nākamajā sezonā būs “Moduls Rīga”.

Budžets palicis pagājušā gada līmenī – 3,2 miljoni eiro. Divas trešdaļas budžeta veido komandas izdevumi un algas. Eiropas kausa formulas maiņa sadārdzinājusi izmaksas – būs vairāk spēļu un vairāk lidojumu. Aviobiļešu izmaksas pērn pārsniedza 100 tūkstošus latu, bet gada laikā to vidējās cenas augušas par astoņiem procentiem. Naudas plūsma nav vienpusēja, jo pērn gandrīz 500 tūkstošus latus pārskaitījām Valsts ieņēmumu dienestam. Priecē fakts, ka audzis VTB līgas prēmiju apjoms. Ja startēsim tikpat labi kā pagājušajā gadā, iegūsim gandrīz divreiz vairāk naudas.”

Vispirms centīsimies labi nospēlēt Eirolīgas kvalifikācijā. Ja pārvarēsim “Lietuvos rytas” pretestību, tālākais zars uzskatāms par pietiekami labvēlīgu. Neskatoties uz lielāku spēļu skaitu Eirokausos, mārketinga izdevumus nepalielināsim. Sezonai būs jauns logotipa un jaunas formas atsevišķām spēlēm, godinot VEF vēsturiskās komandas panākumus. Rudens beigās un ziemas sākumā piedāvāsim filmu par 2013. gada sezonu.”

Māris Martinsons, "VEF Rīga" prezidents

“Par VEF atbalstītāju kļuvusi starptautiska apdrošināšanas kompānija PZU. Viņi sportā nav jaunienācēji, jo agrāk atbalstījuši Kauņas “Žalgiri”. Par spīti lielajām sastāva izmaiņām, neesam atteikušies no tikpat augstiem mērķiem kā iepriekšējā sezonā.

Mūsu mērķi ir iekļūšana Eiropas kausa “Top 8” un VTB līgas “play-off”, kā arī Latvijas čempionu tituls. Eirolīgas kvalifikācijā cīnīsimies par iekļūšanu spēcīgākajā klubu turnīrā. VTB līgā tradicionāli spēlēsim pret vairākām Eirolīgas komandām. Mums nav citu iespēju spēlēt pret tik augsta līmeņa pretiniekiem, ja sacenstos tikai Eiropas kausā.”

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Komandu atstājuši pieci līderi. Sportā tā notiek bieži. Pēc labām spēlēm basketbolisti iegūst labākus piedāvājumus. Bertāns un Kavaļausks spēlēs Eiropas spēcīgākajā nacionālajā līgā. Vils Daniels ssacentīsies Eirolīgā. Roulends pievienojies Turcijas vicečempioniem “Banvit”. Zavacks var pievienoties vienai no stiprākajām Eiropas komandām.

Vieta tukša nepaliks. Meklējām spēcīgus spēlētājus. Esam piesaistījuši trīs labus leģionārus. Dī Brauns spēlējis trīs NBA klubos, Telavivas “Maccabi”, pērn Turcijas līgā vidēji guva 14 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Antiveins Robinsons Itālijas līgā spēlēja kā ceturtais numurs, VEF rindās mēģināsim viņu izmantot trešajā pozīcijā. Trešais un pēdējais leģionārs būs Nigērijas izlases centra spēlētājs Gani Lavals. Tāpat kā Robinsons, viņš sekmīgi spēlēja Itālijā. Rēķināmies ar šiem spēlētājiem kā kluba līderiem.

Būs lielas iespējas jaunajiem spēlētājiem. Ja viņi spēs sacensties tik augstā līmenī, tad papildinājumi nebūs nepieciešami. Jānis Bērziņš divu gadu laikā nobriedis. Iespēlēsim viņu otrā un trešā numura pozīcijas. Bijušais “Ventspils” spēlētājs Artūrs Bērziņš ņemts kā labs papildinājums Kasparam Bērziņam. Lielāks spēles laiks būs U18 izlases basketbolistiem, sākot ar centru Anžeju Pasečņiku.

Pirms Eirolīgas kvalifikācijas saprotamu iemeslu dēļ spēlēsim aiz slēgtām durvīm. Septembrī paredzētas septiņas pārbaudes spēles.”

Svarīgākais