Gulbis: "Man nav vajadzīgs psihologs"

Ernests Gulbis pēc zaudējuma "US Open" 1. kārtā Austrijas tenisistam Andreasam Haideram-Maureram atzina, ka turnīram bija sagatavojies ideāli, taču uztraukuma dēļ spēles laikā zaudēja ļoti daudz enerģijas.

Neskatoties uz kārtējo zaudējumu lielā turnīrā, Gulbim nav nepieciešama profesionāļu palīdzība.

"Ļoti sliktas domas, ļoti slikts mačs, slikts zaudējums. Nav daudz, ko teikt," šokējošo fiasko īsumā komentēja Gulbis, kurš ceturto reizi nepārvarēja "Grand Slam" 1. kārtu, būdams izsēts [ar 30. numuru].

Gulbis gada pēdējam "Grand Slam" turnīram gatavojās labā noskaņojumā un pēc zaudējuma ranga 88. vietā esošajam Austrijas tenisistam atzina, ka treniņos nezaudēja nevienu setu, spēlējot pret frančiem Rišāru Gaskē, Žiljēnu Beneto un Žeremiju Šardī.

"Treniņos spēlēju labāko tenisu, viss izdevās. Labāk sagatavoties nemaz nebija iespējams. Man tāds teniss jāspēlē arī mačos. Zinu, kas notika, jāspēj rast risinājumi, kā ar to tikt galā. Tas nebija labi," pauda Gulbis.

Latvijas pirmais numurs pēc neveiksmes runāja par uztraukuma radīto diskomfortu: "Jutos patiešām labi, pārliecināts. Viss bija lieliski, ieskaitot fizisko stāvokli. Kad spēles rīta pamodos, biju nedaudz uztraucies. Nespēju atbrīvoties. Tādos brīžos kortā zaudē ļoti daudz enerģijas. Pārguris biju jau pēc diviem setiem, svīdu vairāk nekā ierasts."

Gulbim Ņujorkā ļoti paveicās ar izlozi. Iespējams, tieši šis apstāklis nospēlēja ļaunu lomu: "Varbūt jutu, ka šajā turnīrā patiešām varēšu tikt tālu. Kad ieraudzīju izlozi, man tā iepatikās. Šeit pirmo reizi biju izsēts [patiesībā otro reizi pēc 2010. gada]. Vēlējos redzēt, kā mans vārds sietā izskatās ar lielajiem burtiem. Pats uz sevi nekādu spiedienu neizdarīju. To neviens nevar."

Ernestam kāds no preses pārstāvjiem pēc kārtējā "skaļā" zaudējuma ieteica vērsties pie sporta psihologa. Gulbim tāda veida palīdzība nav nepieciešama: "Es runāšu ar savu treneri. Psihologs? Nē. Jūs varat pie viņa doties, man psihologs nav vajadzīgs."

Svarīgākais