Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši triumfē Maskavas "Grand Slam"

Par Maskavas "Grand Slam" turnīra uzvarētājiem šodien kļuvis Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri divu setu cīņā šovakar pārspēja ar devīto numuru izliktos brazīliešus Emanuelu/Evandru - 2-0 (21:17, 21:16).

Brazīlieši sāka gana agresīvi, ar spēcīgiem uzbrukumiem, tomēr pamazām mačā iejutās arī Latvijas duets. Jau seta pirmajā pusē Samoilovs/J.Šmēdiņš ieguva vadību, ko neatdeva līdz pašām seta beigām, uzvarot pirmo mača nogriezni ar 21:17.

Arī otrā seta sākums nedaudz veiksmīgāks padevās Emanuelam un Evandru, tomēr dažas veiksmīgas epizodes Latvijas duetam ne tikai ļāva izlīdzināt rezultātu, bet arī iegūt vadību. Brazīlieši manāmi biežāk sāka kļūdīties (šajā ziņā īpaši "izcēlās" Evandru), līdz ar to Samoilovam un J.Šmēdiņam pārsvara saglabāšana nesagādāja lielas problēmas. Dažās epizodēs Emanuels/Evandru bija spējīgi uz zināmu pretestību, tomēr stabils sniegums otrajā setā izpalika, un likumsakarīga uzvara Latvijas duetam arī otrajā mača daļā un līdz ar to visā spēlē (21:16).

Neskatoties uz zaudējumu, Brazīlijas duets noteikti var justies apmierināti ar savu sniegumu Maskavas turnīrā. Līdz fināla mačam Emanuels/Evandru ne reizi nepiedzīvoja zaudējumu, pie tam jāņem vērā, ka šim duetam Maskavas "Grand Slam" bija pirmais kopīgais turnīrs.

Uzvaru Maskavā Samoilovs/J.Šmēdiņš pievieno triumfam Korjentesā (Argentīna) un finālu sasniegšanai Romas un Hāgas turnīros. Tāpat šis duets šosezon sasniedza Eiropas čempionāta finālu Klāgenfurtē.

Svarīgākais