Samoilovs/Šmēdiņš neizmanto piecas mačbumbas un zaudē

Maskavā notiekošajā FIVB "Grand Slam" turnīrā pēc uzvaras vakardienas spēlē šorīt mūsu vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar trešo numuru, trijos setos sīvā cīņā atzina austriešu Lorenca Petučniga un Aleksandra Horsta pārākumu.

Jāatgādina, ka Maskavas "Grand Slam" pamatturnīru mūsējie iesāka vakar, kad trijos setos ar 21:11, 17:21, 15:8 pārspēja ar 30.numuru izliktos mājiniekus Jevģēniju Romaškinu un Maksimu Hudjakovu.

Šorīt pretiniekos bija ar 19.numuru izsētie austrieši Petučings un Horsts. Pēc pablāva pirmā seta, kurā mūsējie bija spiesti atzīt austriešu pārākumu ar 17:21, krietni pārliecinošāk Samoilovs/Šmēdiņš darbojās otrajā setā, kad neatstāja pretiniekiem nekādas izredzes, uzvarot ar 21:12. Pozitīvā gultnē virzījās arī trešais sets, kurā latvieši bija iekrājuši vairāku punktu pārsvaru. Pie rezultāta 14:12 Latvijas duetam bija iespēja noslēgt setu un spēli, tomēr netika izmantotas ne šīs divas mačbumbas, ne vēl trīs (pie rezultāta 15:14, 16:15 un 17:16). Austrieši spēja izmantot mūsu kļūdas un ar trim punktiem pēc kārtas seta galotnē nodrošināja uzvaru sev – 17:19.

C apakšgrupas pēdējo spēli Samoilovs/Šmēdiņš aizvadīs ar labi zināmajiem kanādiešiem Benu Sakstonu un Čeimu Šalku, kuri turnīrā izlikti ar 14.numuru. Spēles sākuma laiks kļūs zināms vēlāk.