Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kazahstānas futbolisti pirms Čempionu līgas spēles upurē aitu

Kazahstānas spēcīgākais futbola klubs Karagandas "Shakhter", ievērojot tradīciju, pirms šāvakara UEFA Čempionu līgas spēles pret Glāzgovas "Celtic" ir upurējis aitu. Spēles sākums paredzēts plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Karagandas "Shakhter", kurā gadu pavadīja Latvijas uzbrucējs Eduards Višņakovs, turpināja šosezon Eirokausos uzsākto tradīciju un pirms treniņa Astanas stadionā upurēja aitu. "Šī ir "play-off" kārta, un nolēmām nelauzt šo tradīciju. Tā mums ir diezgan svarīga. Nevēlos izplūst detaļās," sacīja Karagandas kluba galvenais treneris Viktors Kumikovs.

Divkārtējā Kazahstānas čempione var kļūt par pirmo Kazahstānas komandu, kas iekļuvusi UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Kumikovs uzskata, ka tas būs iemesls, lai par "Shakhter" fanotu ne tikai kluba līdzjutēji, bet arī visa Kazahstāna: "Domājam, ka līdzjutējiem šajā spēlē būs liela loma un ka stadionā līdzjutēji būs ne tikai no Karagandas un Astanas, bet arī no citām valsts daļām. Domājam un ceram, ka visa nācija būs aiz mums."

"Spēle mums būs ļoti sarežģīta. Esam Čempionu līgas jaunpienācēji, bet "Celtic" ir ļoti pieredzējis klubs, kas agrāk ir kļuvis par Eiropas čempionu," Kumikovs turpināja. "Esam studenti, bet viņi ir skolotāji. Mūsu galvenais uzdevums ir gūt Čempionu līgas spēļu pieredzi, un ceru, ka varēsim parādīt savu labāko spēli."

"Atzīstam, ka "Celtic" ir vairāk pieredzējusi un spēcīgāka komanda par mums. Taču futbols ir neloģisks un nekad nevari būt par kaut ko drošs," teica Kumikovs. "Futbolā ne vienmēr uzvar spēcīgākā komanda, un tam ir ļoti daudz piemēru - pat Čempionu līgā. Esam skatījušies visas "Celtic" Eiropas spēles, arī maču pret "Aberdeen" un pārbaudes spēli pret "Liverpool". Tā ir ļoti laba komanda ar ļoti labiem spēlētājiem. "Celtic" spēlēja ļoti agresīvi, tāpēc sagaidām, ka šovakar būs smaga spēle."

Gan "Shakhter", gan "Celtic" Čempionu līgas turnīrā iesaistījās atlases cikla otrajā kārtā. Kazahstānas klubs smagā cīņā pieveica pāra favorīti Borisovas BATE (1:0, 1:0), bet pēc tam apspēlēja Albānijas "Skenderbeu" (3:0, 2:3), Savukārt Skotijas klubs vispirms tika galā ar Ziemeļīrijas "Cliftonville" (3:0, 2:0), savukārt pēc tam uzvarēja arī Daugavpils "Daugavas" pāridarītāju "Elfsborg" (1:0, 0:0).