Gundars Vētra vadīs Sanktpēterburgas "Spartak"

© Romāns Kokšarovs

Latviešu speciālists Gundars Vētra nākamsezon vadīs Krievijas basketbola klubu Sanktpēterburgas ''Spartak'', atklājis komandas prezidents Andrejs Urickis. Kopā ar Vētru ''Spartak'' organizācijā turpmāk strādās arī viņa palīgs Mārtiņš Zībarts.

''Visas līguma nianses ar Vētru jau ir atrunātas - pirmdien ceram parakstīt vienošanos. Kopā ar Gundaru mums pievienosies Mārtiņš Zībarts, kurš Vētram palīdzēja Vladivostokā. Tāpat asistentu darbu turpinās pildīt Jevgeņijs Kisurins un Antons Judins. Katrā ziņā piekrišana saņemta no abiem,'' Sanktpēterburgas kluba treneru štābu iezīmēja kluba prezidents Andrejs Urickis.

''Vētru neizvēlējāmies nejauši. Pagājušajā sezonā strādājot Vladivostokā, viņš atradās līdzīgā situācijā, kādā patlaban esam mēs, kad pirms sezonas sākuma trenera rīcībā ir tikai jaunie spēlētāji,'' tā Urickis, kura vadīto komandu finansiālu problēmu dēļ starpsezonā pametuši visi vadošie spēlētāji, to vidū arī Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Starpsezonā Krievijas mediji ziņoja, ka ''Spartak'' varētu atteikties no dalības VTB Apvienotās līgas čempionātā, taču oficiāls paziņojums šajā sakarā nav sekojis. Klubs joprojām ir atrodams VTB līgas A apakšgrupas dalībnieku sarakstā.

Svarīgākais