Vimbldonas čempione Bartoli negaidīti beidz karjeru

© Scanpix

2013.gada Vimbldonas tenisa turnīra uzvarētāja Mariona Bartoli negaidīti paziņojusi par karjeras beigām. Tas noticis pēc zaudējuma ar 6:3, 4:6, 1:6 Simonai Halepai turnīra "Western & Southern Open" otrajā kārtā.

"Tas nekad nav viegli. Šī bija mana pēdējā spēle karjerā. Ir laiks beigt karjeru. Jūtu, ka mans laiks ir pagājis," sacīja Bartoli, norādot, ka galvenais iemesls šādam lēmums bijuši savainojumi.

Iepriekšējā mēnesī Bartoli uzvarēja Vimbldonas "Grand Slam" turnīrā, bet pēc tam nolēma mēnesi atpūsties. Sacensību apritē viņa atgriezās pagājušajā nedēļā Toronto, kur gan bija spiesta izstāties trešajā kārtā vēdera savainojuma dēļ.

"Kopš gada sākuma man bijuši daudzi savainojumi. Patiešām jūtu, ka [Vimbldonā] esmu atdevusi visu enerģiju, kas bija manā ķermenī. Padarīju savu sapni par realitāti, tā vienmēr paliks ar mani, bet tagad mans ķermenis vienkārši nevar tikt galā ar visu."

13 gadus ilgās profesionālās karjeras laikā Bartoli izcīnīja astoņus WTA titulus, bet Vimbldonā pirmo un vienīgo reizi triumfēja kādā no "Grand Slam" turnīriem, sasniedzot karjeras augstāko vietu rangā (7.). 28 gadus vecā francūziete Bartoli norādīja, ka viņai ir tiesības nodarboties arī ar kaut ko citu [ne tikai tenisu], turklāt viņa dod priekšroku beigt karjeru nevis cīnīties ar nepilnīgu atdevu. Viņa gan piebilda, ka iespējams tas ir negodīgi pret [to cilvēku] komandu, kas viņu atbalstījusi.

Bez jau minētā pirmā titula Vimbldonā, citos "Grand Slam" turnīros francūzietei nav nekad izdevies iekļūt finālā – "French Open" augstākais sasniegums bijis pusfināls 2011.gadā, bet "Australian Open" (2009.) un "US Open" (2012.) – ceturtdaļfināls.

Svarīgākais