Ikauniecei 11. vieta pasaules čempionātā

© Scanpix

Pasaules čempionātā noslēgušās sacensības septiņcīņā. Mūsu sportistei šajā sezonā bija 8. labākais rezultāts pasaulē, tomēr gada svarīgākajās sacensībās savu labāko sniegumu ļoti centās parādīt arī konkurentes, kuras nelaida latvieti pirmajā desmitniekā.

Laura Ikauniece šodien pakāpās krietni augstāk par vakar iespēto 19. pozīciju. Noslēguma kopvērtējumā mūsu sportiste ierindojās 11. vietā.

Pirms planētas meistarsacīkstēm Ikauniece ilgu laiku cīnījās ar vīrusu, kas tagad samazinājis latviešu sportistes spēkus, līdz ar to viņa nav savā labakajā sportiskajā formā. Neskatoties uz likstām, latviete turpina cīņu arī septiņcīņas otrajā dienā, kas rīta agrumā sākās ar ceturto disciplīnu - tāllēkšanu.

Tālēkšanā mūsu sportiste startēja salīdzinoši neveiksmīgi. Pirmajā mēģinājumā padevās lēciens vien 5.87 metru tālumā, otrajā piegājienā tikai 5.94, bet pēdējā mēģinājumā 5.96, līdz ar to tika iegūti 837 punkti, kas ir sliktākais rādītājs Ikaunieces A grupā, bet abu tāllēkšanas grupu kopvērtējumā viņai 20. vieta. Salīdzinājumam: nesen pasaules Universiādē latviete lēca 6.20 m, bet Londonas olimpiskajās spēlēs - 6.13. Neskatoties uz pieticīgo rezultātu tāllēkšanā, pēc pasaules čempionāta piecām disciplīnām Ikauniece kopvērtējumā pakāpusies par divām pozīcijām uz 17. vietu.

Šķēpmešanas disciplīnā Ikauniece jau pirmajā mēģinājumā sasniedza 50.75 metru atzīmi, kas ir viņas sezonas labākais rezultāts. Otrais raidījums netika ieskaitīts, bet trešajā piegājienā (44.84) neizdevās uzlabot iepriekš sasniegto. Šķēpmešanā mūsējā nopelnīja 875 punktus, kas viņas A grupā ir trešais labākais rādītājs un tāds tas palika arī pēc B grupas metēju snieguma. Tādējādi pēc sestās disciplīnas Ikauniece kopvērtējumā no 17. vietas pakāpusies uz 11. pozīciju.

Pēdējā disciplīnā jaskrien 800 metri. Pirms pēdējās disciplīnas tika spriests, ka, vadoties no šīs disciplīnas sezonas labākajiem personiskajiem rezultātiem, Ikauniecei ir pa spēkam apsteigt kopvērtējuma 9. un 10. vietā esošās sportistes (beļģiete un holandiete), savukārt kopvērtējuma 13. vietas īpašniece (poliete) var tikt priekšā latvietei.

800 metru otrajā skrējienā Ikauniece finišēja pēc 2:16.05 minūtēm, nedaudz ātrāk par kubieti, kura kopvērtējumā bija vienu punktu aiz latvietes. Kā jau iepriekš tika prognozēts, poliete Timiņska uzrādīja ļoti labu laiku un kopvērtējumā apsteidza mūsu sportisti. 800 metru trešajā skrējienā piedalījās kopvērtējuma pirmā desmitnieka sportistes - neticami, bet tur pirmās 8 sasniedza savas karjeras labākos rezultātus! Noslēguma kopvērtējumā Ikauniecei 11. vieta.

Tikmēr zelta medaļu izcīnīja ukrainiete Meļņičenko, uz pjedetāla otrā pakāpiena tiek kanādiete Teisena-Ītone, bet holandiete Šipersa ieguva broznza medaļu.

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais