Gulbim rangā četru vietu kāpums, ieņemot 34. vietu

© Scanpix/AFP

Atjaunoti tenisa rangi, kas patīkamu skatu piedāvā vairākiem pagājušajā nedēļā Kanādā labi nospēlējušajiem tenisistiem. Tas attiecas arī uz Ernestu Gulbi, kuram šonedēļ četru vietu kāpums un 34. vieta.

Ernests Gulbis pagājušajā nedēļā Monreālā ceturto reizi tika līdz "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālam un nopelnītie 180 punkti ļāvuši veikt četru vietu kāpumu, ieņemot 34. pozīciju. Šonedēļ Gulbis spēlēs tādas pašas nozīmes turnīrā, kuru rīt sāks ar maču pret Krievijas tenisistu Mihailu Južniju.

Vēlreiz karjeras rekordu labojis Miķelis Lībietis, kuram pieskaitīti Viļņas "Future" nopelnītie punkti, ļaujot ar 46 vietu kāpumu tikt līdz 726. vietai. Pagājušā nedēļā notikušā Jūrmalas "Future" turnīra punkti tiks ieskaitīti nākamnedēļ.

Runājot par eliti, pirmais nemainīgi ir Novaks Džokovičs, bet pirmajā trijniekā notikusi viena izmaiņa, uz 3. vietu paceļoties Monreālas čempionam Rafaelam Nadalam. Viņam šogad punkti nav jāaizstāv, tāpēc cīņa par reitinga pirmo vietu solās būt gana aizraujoša.

Vairākiem tenisistiem izdevies sasniegt jaunus karjeras rekordus. Pateicoties fināla sasniegšanai Monreālā, Top 10 debitējis Kanādas labākais tenisists Milošs Raoničs, kurš no 13. vietas pacēlies uz 10. Raoničs ir pirmais Kanādas tenisists, kurš spējis tikt reitinga desmitniekā, kā arī ir pirmais 1990. gadā dzimis vai jaunāks tenisists, kurš nokļuvis Top 10.

Jauns rekords arī Ježijam Janovičam (14. vieta). Polijai līdz šim tikai viens tenisists spējis tikt līdz Top 10, kad 1977. gadā 10. vietā bija Vojteks Fibaks. Karjeras labākā ranga vietas šajā nedēļā arī Kevinam Andersonam (19.), Benuā Pēram (24.) un Vasekam Pospišilam (40.).

Pirmo reizi kopš ranga izveidošanas (1973. gada 23. augusts), Top 20 nav neviena ASV tenisista. Labākais amerikānis pašreiz ir Džons Isners, kuram 22. vieta.

Svarīgākais