"Žalgiris" noslēdz līgumu ar Kasparu Vecvagaru

© Sportacentrs.com

Baltijas slavenākais basketbola klubs, Kauņas "Žalgiris", sestdien, 10. augustā, paziņoja par līgumu noslēgšanu ar Robertu Javtoku, Artūru Gudaiti, Mindaugu Kupšu un divkārtējo Eiropas jaunatnes čempionātu medaļnieku Kasparu Vecvagaru.

Lietuvas čempioni 2014. gada sezonā spēlēs Eirolīgā, nacionālajā čempionātā un Lietuvas kausa izcīņā.

Pavasarī Vecvagars pirmo reizi piedalījās “Žalgira” treniņos, bet 2. augustā tika uzaicināts piedalīties pirmssezonas treniņnometnē. Kluba vadība atzinīgi novērtēja latvieša trīs gadu darbu “Žalgira” sistēmā un nedēļu vēlāk aizsargs tika atalgots ar profesionālo līgumu. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām, ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

No 2010. līdz 2013. gadam Vecvagars spēlēja “Žalgira” sistēmai pietuvinātajos klubos, sākumā otrajā līgā pārstāvot "Žalgira" junioru komandu, vēlāk pārejot uz Kauņas “Baltai” vienību, bet pērn aizstāvot Paņevēžas “Lietkabelis” krāsas. Lietuvas Basketbola līgas regulāro sezonu “Lietkabelis” pabeidza devītajā vietā (bilance 9-13) un nekvalificējās “play-off”. Vecvagars 18 spēlēs vidēji sacentās 15:46 minūtes, guva 5,9 punktus, izcīnīja 1,6 atlēkušas bumbas, izdarīja 1,8 rezultatīvas piespēles un izprovocēja 2,9 pretinieku piezīmes.

Ielūgumus ierasties Kauņā saņēma vēl divi “Lietkabelis” spēlētāji – uzbrucējs Taurs Jogela (203/1993, vidēji 22:39 minūtēs 8,8 punkti) un centra spēlētājs Mindaugs Kupšis (215/1991, vidēji 21:27 minūtēs 10,5 punkti un 5,5 atlēkušās bumbas). Sestdien arī Kupšis noslēdza oficiālu līgumu.

“Žalgira” kodolu, kurā šobrīd ir Pauļus Jankūns, Tads Klimāvičs, Vītenis Lipkevičs un Artūrs Milaknis, papildinājis pieredzējušais Roberts Javtoks. Vēl viens baltietis – Sīms Sanders Vene – ar Igaunijas izlasi startē 2015. gada Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas turnīrā.

Vecvagars 9. augustā atsāka treniņus Kauņā. Vai latvietis tiks paturēts galvenajā komandā, vai tiks izīrēts citam klubam, izlems “Žalgira” galvenais treneris Iliass Zuross. Nākamajā nedēļā, 12. un 13. augustā, jaunajiem “Žalgira” spēlētājiem būs pārbaudes spēles pret amerikāņu studentiem.

Svarīgākais