Priekšroka kvalitatīvām granulām un briketēm

© Publicitātes foto

Granulas un briketes ir ekonomisks kurināmais. Piemēram, kokskaidu granulas ir viens no lētākajiem un ekoloģiski tīriem kurināmā veidiem, jo tās izgatavotas no simtprocentīgi dabiskām izejvielām.

Svarīgi arī tas, ka cena, salīdzinoši ar citiem kurināmajiem, ir stabila un nav tik svārstīga.

Speciālisti iesaka iegādāties labu un augstas kvalitātes produkciju, kas garantē, ka vēlāk nenāksies šķirties no papildus izmaksām par katla un dūmvadu tīrīšanu, jo veidojas ievērojami mazāks pelnu daudzums.

Novērtēt priekšrocības

Granulu un brikešu priekšrocība ir tāda, ka, lietojot šos kurināmos, samazinās mežu izciršana, kas nepieciešama, piemēram, izmantojot malkas apkuri. Uzņēmumā SIA Staļi granulas un briketes ražo no tām skaidām, kas iegūtas pamatprodukcijas (augstas kvalitātes logi un durvis) ražošanas procesā.

SIA Staļi ražo kokskaidu granulas no svaigi zāģētiem skuju koka zāģbaļķiem. Kokskaidu granulām ir laba kvalitāte. Tajās ir minimāls sadegšanas laikā atstāto pelnu daudzums, un tām piemīt augsta siltumspēja. Granulas testē, un pastāvīgi tiek nodrošināts tāds ražošanas process, kas ļauj ražot nemainīgi augstas kvalitātes produktu. Kokskaidu granulas ražo pēc īpašas uzņēmumā izstrādātas tehnoloģijas. Kokskaidu granulas tiek pakotas uz koka paliktņiem 16 kilogramu maisos, kopā 0,96 tonnas uz viena paliktņa. Pakošana iespējama arī speciālajos BIG BAG maisos.

SIA Staļi no svaigi zāģētiem skuju koka zāģbaļķiem ražo arī augstas kvalitātes kokskaidu briketes ar smalku un stingru frakciju. Ražošanas laikā veiktā kvalitātes pārbaude liecina, ka uzņēmumam ir vienas no kvalitatīvākajām briketēm Latvijā, ko apliecina brikešu testa rezultāti.

SIA Staļi ir viens no kvalitatīvāko koka logu un durvju ražotājiem Eiropā, kas piedāvā videi draudzīgus un tīrus produktus bez ķīmiskiem piemaisījumiem.

Laba kurināmā kvalitāte

Cilvēki, interesējoties par produkciju, uzdod jautājumu – kāpēc ir cenu starpība? Atbilde ir vienkārša! Ražojot kokskaidu kurināmo bez iepriekšējām zināšanām un ar nepilnīgu tehnisko aprīkojumu, nevar garantēt kvalitatīvu produkciju. Staļi ražošanas procesā izmanto modernas iekārtas, kas nodrošina nemainīgi augstu produkcijas kvalitāti.

Ja ir vēlme izmantot labu kurināmo, ir vērts iegādāties pārbaudītus un nedaudz dārgākus izstrādājumus, tādējādi ietaupot izdevumus par katla un dūmvadu tīrīšanu. Kvalitatīvas granulas ir nepieciešamas mazāk, lai iegūtu to pašu siltumspēju, tas nozīmē, ka jāiegādājas mazāk granulas un tādējādi var ietaupīt. Jāatceras, ka nekvalitatīva kurināmā ražotāji izmanto nekvalitatīvus izejmateriālus, kas pasliktina brikešu vai granulu kvalitāti, krāsu un funkcionalitāti. Šāda veida produkcija ir nepiemērota kurināšanas iekārtai. Tas nozīmē, ka apkures iekārtas biežāk aizsērē un to, ka katls būs jātīra, tērējot papildu līdzekļus, kas nebūtu vajadzīgs, ja kurināmais būtu kvalitatīvs.

Pievērst uzmanību izskatam

Labas kvalitātes kurināmais ir gaišas krāsas, un uz tā nedrīkst būt deguma pēdas, protams, tam jābūt ar dabiskā koka smaržu. Granulu tumšais tonis var liecināt par to, ka sastāvā ir liels daudzums nesadegošo atlieku un koka mizu. Ja granulas apdegušas, tas nozīmē, ka tās neatbilst kvalitātes prasībām. Tāds granulu sastāvs palielina pelnu daudzumu, kas ir nevēlami. Briketēm jābūt cieši sapresētām, bet arī viegli salaužamām. Jāatceras, ka kvalitatīvu brikešu un granulu maisos nemēdz būt daudz skaidu nobirumu.

Kā labāk uzglabāt?

Kokskaidu granulas ieteicams uzglabāt sausās un ventilējamās telpās. Ja maisus glabā uz zemes vai betona grīdas, granulas var palikt mitras un izjukt. Vislabāk granulu maisu novietot uz koka paletēm vai dēļiem. Svarīgi, lai mitrums nenokļūtu uz maisiem lietus un liela vēja laikā. Tāpēc granulu maisi ir jāpārsedz ar ūdens necaurlaidīgu segumu. Maisi ir jāpasargā arī no saules stariem un jānovieto ēnas pusē. 

Reklāmraksts sagatavots sadarbībā ar SIA Staļi

Informācijai

Kāpēc izvēlēties granulas vai briketes?

• Ekonomisks kurināmais.

• Dabiskas izejvielas.

• Piemīt augsta siltumspēja.

• Kvalitatīvs un pārbaudīts izstrādājums.

Sākums

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais