Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Lembergs: Kad politiskie sāncenši uzvedas kā pūdeļi, kas savu varēšanu spēj izrādīt, tikai aprejot

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Arī šīs – 13. Saeimas – vēlēšanas nebija izņēmums, un liela daļa politiķu priekšvēlēšanu laikā atkal “biedēja” sabiedrību ar Ventspils mēra Aivara Lemberga vārdu. Pats Lembergs uzskata, ka šiem politiķiem vajadzētu vairāk domāt, kā atrisināt sabiedrībai sasāpējušas problēmas, nevis katra teikuma galā piesaukt viņa vārdu. “Sabiedrības vairākumam tāds Lembergs vispār neinteresē,” uzskata viens no redzamākajiem pārstāvjiem Latvijas politikā – Aivars Lembergs.

Lai arī Ventspils mērs nepiedalījās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšvēlēšanu kampaņā un bija norobežojies no partijas šajā laikā, gan Jaunā konservatīvā partija (JKP), gan “KPV LV” vairākas reizes pieminēja Lemberga faktoru, kas līdz šim it kā liedzis izveidot veiksmīgu valdību.

“Par ko ir diskusija? Priekšā un pakaļā ir Lembergs, Lembergs un Lembergs… viņiem vairāk nav tēmas un personāžu, par kuriem runāt, un viņi uzvedas kā tādi pūdeļi, kas savu varēšanu spēj izrādīt tikai aprejot,” uzskata Lembergs. Pēc viņa sacītā, tas tāpēc, ka “neko konstruktīvu liela daļa no Latvijas politiķiem nevar piedāvāt.”

“Lai gan esmu pārliecināts, ka sabiedrības vairākumam tāds Lembergs vispār neinteresē. Iedzīvotājiem interesē, pirmkārt, nodarbinātība. Otrais, sociālais nodrošinājums. Treškārt, bērni. Ceturtkārt, saturīgi pavadīt brīvo laiku, izskoloties pašiem un bērniem un laikā saņemt veselības palīdzību utt. Un šeit atrast vietu problēmai - “Lembergs” nemaz nav iespējams,” komentēja politiķis.

Viņš norādīja, ka “tas, ka kāds piesauc viņa vārdu, liecina, ka vārdu krājums [šiem politiķiem] ir beidzies un vienīgais vārds, ko var dabūt no sevis ārā ir Lembergs”.

Tajā pašā laikā neviens no šiem “rējējiem” nevarot pateikt, kuri Ministru kabineta noteikumi un Saeimas likumi ir pieņemti Lemberga interesēs. “Neviens nav varējis tos nosaukt. Ne tas bija Zatlers, ne tas ir Kaimiņš, ne tas ir Bordāns, jo tādu vienkārši nav,” norādīja politiķis, vienlaikus piebilstot, ka “nevarot aizliegt biedēt ar viņa vārda piesaukšanu”.

Jāatgādina, ka jau vairāk nekā 20 gadus Lembergs atrodas Ventspils pilsētas domes vadībā un Lembergu šajā amatā nav iebīdījusi nedz kāda spalvaina sponsoru roka, kā mēdz gadīties citiem politiķiem, nedz arī Valsts prezidenta rīkojums, bet gan vēlētāji - Ventspils iedzīvotāji, kuri ik pēc četriem gadiem ar ievērojamu balsu pārsvaru ievēl Lembergu pilsētas domē. Vai Lemberga politiskie oponenti var lepoties ar tikpat noturīgu atbalstu?