Kopā ar Latvijas F2 ātrumlaivām Grieķijā mēģina ievest nelegālos imigrantus

Latvijas ātrumlaivu pilots Uvis Slakteris nedēļas nogalē F2 sezonas trešajā posmā Itālijā izcīnīja 12. vietu, savukārt šoferis, kam bija uzticēts pārvest laivas no Azerbaidžānas uz Itāliju, arestēts ar visu tehnisko aprīkojumu.

Šoferis, kurš bija uzņēmies pārvest "Riga Powerboat Team" komandas ātrumlaivas no Baku, kur norisinājās iepriekšējais pasaules čempionāta posms, uz Itālijas pilsētu Brindizi, tika arestēts Grieķijā. Ar transportu, kurā atradās komandas tehnika, šoferis nelegāli vēlējies ievest Eiropas Savienībā deviņus nelegālos imigrantus. Policija līdz ar to aizturēja arī "Riga Powerboat Team" īpašumā esošās laivas.

Tās komanda varēs saņemt nedēļas laikā, tomēr uz sacensībām Itālijā mehāniķiem nācās steigā sagatavot no zviedru pilota Jūnasa Andersona izīrētu ātrumlaivu. Lai nomainītu vārdus un karogus, kā arī mainītu laivas balansējumu, pārveidotu krēslu, drošības joslu smiprinājumus, laivas vadības mehāniskus un citas būtiskas nianses, bija atlikušas tikai dažas stundas.

"Match Race" sacīkstē Slakteris ierindojās augstajā trešajā vietā.

"Gandarījums, ka spēju pielāgoties šai laivai un ļoti spēcīgā konkurencē mačsacīkstēs izcīnīt trešo vietu," pēc finisā sacīja Slakteris. "Tas arī man pašam dod lielāku pārliecību, ka esmu kļuvis par profesionāli, jo izrādās, ka tehnika man vairs nespēlē tik lielu lomu augstu rezultātu sasniegšanai, bet gan tas, ka jau vissmalkākajās niansēs sajūtu laivu, ātrumu, vēju un ūdeni. Pēc cīņas par bronzu ar itāliešu pilotu, kuru uzvarēju, braucu gar krastu un, zinot visas peripetijas ar laivu, itālieši vienalga man aplaudēja un sauca "bravo"."

Savukārt finālbraucienā Slakteris finišēja 12. vietā, par ko punktus nesaņēma. Sezonas pirmajā posmā Stokholmā Slakteris ieņēma 17. vietu, savukārt Baku izcīnīja augsto trešo pozīciju. Sezonas kopvērtējumā Slakteris šobrīd ir septītais.