Bulgārijā premjera vārdā nosauc alkoholisku dzērienu

Kāda Bulgārijas ciemata iedzīvotāji vietējam brendijam devuši nosaukumu Borisovka, tādējādi daudzinot premjerministru Boiko Borisovu, kurš panācis, ka parlaments nepalielina alkohola nodokli.

No ieceres palielināt nodokļus valdība atteicās pagājušajā mēnesī sabiedrības negatīvās reakcijas dēļ. Neapmierinātie pilsoņi uzskatīja, ka tas apdraud bulgāru gadsimtiem ilgās mājas vīna un vietējā brendija jeb rakijas brūvēšanas tradīcijas. Tomēr parlamenta budžeta komisija no idejas par nodokļu palielināšanu neatteicās, un bija sagaidāms, ka šajā trešdienā parlaments tos atbalstīs. Tomēr B. Borisovs, kurš pēc izglītības ir ugunsdzēsējs un kuram ir melnā josta karatē, iejaucās un aicināja deputātus priekšlikumu noraidīt, vēsta Reuters. „Mums ir jāaizsargā vienkāršie cilvēki, kuri pavada laiku, kaplējot vīna dārzus,” sacīja premjerministrs. Bulgāru mājsaimniecībām arī turpmāk būs atļauts gadā pagatavot 30 litrus rakijas, par to nemaksājot nodokļus.

Lai paustu prieku par šādu iznākumu, Kapativas ciemata iedzīvotāji nolēmuši šā gada rakiju nodēvēt par Borisovku. „Mana ciema iedzīvotāji gavilē. Un ne tāpēc, ka mēs būtu dzērāji — tas tā nav. Mēs vienkārši vēlamies saglabāt tradīciju, gatavojot rakiju mājās,” laikrakstam Standart sacīja Kapatovas mērs Ogņans Kukovs, kurš dažas dzēriena pudeles sola nosūtīt arī premjerministram.

Krievijā ir degvīna marka Putinka, kas veidota par godu premjerministram Vladimiram Putinam. Tā ir krietni populārāka par degvīnu Medvedeff, kurš ir nosaukts prezidenbta Dmitrija Medvedeva vārdā.

Svarīgākais