Hokeja izlasei šodien vēl viena spēle ar Zviedriju

Šovakar plkst. 19:30 ceturto pārbaudes spēli, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam aizvadīs Teda Nolana vadītā Latvijas izlase, kas otro reizi divu dienu laikā sacentīsies ar Zviedrijas valstsvienību.

Dienu iepriekš abas komandas jau tikās "Arēnā Rīga" un latvieši bija spiesti atzīt zviedru pārākumu ar 1:2. Vienīgos vārtus mūsu valstsvienības labā guva Andris Džeriņš, bet viņam asistēja Mārtiņš Jakovļevs. Jāatgādina, ka pirms tam Latvijas hokejisti divreiz zaudēja Čehijā (3:4, 0:1), tādejādi šis jau bija trešais zaudējums.

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans gan pirmo spēli pret Zviedriju atzina par labu: " pēlējām pret vienu no pasaules spēcīgākajām izlasēm. Tāpat kā zviedriem, arī mums ir jauna komanda. Prieks bija redzēt, kā komanda cīnās uz laukuma. Kopumā bija laba spēka spēle."

Diemžēl vakardienas spēlē pēc sadrusmes ar pretinieku jau 12.minūtē mačs beidzās Kasparam Saulietim. Lai gan bija aizdomas par smadzeņu satricinājumu šodien Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs atklāja, ka smadzeņu satricinājums nav konstatēts. Tiesa, viņš norādīja, ka Saulietim būs vēl viens ārsta apmeklējums, pēc kura tad arī varēs zināt, kad uzbrucējs varētu atgriezties ierindā.

Kā jau ziņots, Zviedrija Rīgā ieradusies ar 24 spēlētājiem, no kuriem pieci pārstāv Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubus. Vakar abus vārtus rīdziniekiem gan iemeta aizsargi, kas pārstāv pašmāju klubus – attiecīgi, Elisass Fālts (HV71) un Tobiass Viklunds (AIK), bet ar divām piespēlēm izcēlās uzbrucējs no "Frölunda HC" Joels Lundkvists.

Šodien ar Jučeru vārtos, Meiju, Indraši un Ķēniņu uzbrukumā

Vakar Latvijas izlases vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, bet rezervē palika jubilārs Ervīns Muštukovs (vakar dzimšanas diena bija arī galvenajam trenerim Nolanam). Šīs dienas spēlē būs vairākas izmaiņas sastāvā. Atšķirībā no vakardienas, šovakar Latvijas izlases sastāvā redzēsim uzbrucējus Miku Indraši, Gintu, Meiju un Ronaldu Ķēniņu. Latvijas hokeja izlases vārtus sargās Māris Jučers. Savukārt spēlei pieteikti netiks vārtsargi Ervīns Muštukovs un Jānis Kalniņš, aizsargi - Georgijs Pujacs, Jānis Andersons, uzbrucēji - Juris Štāls, Jānis Sprukts, Mārtiņš Cipulis un Kaspars Saulietis.

Latvijas – Zviedrijas izlašu otro spēli tiešraidē demonstrēs kanāls LTV7. Pēc šī mača Latvijai paredzētas vēl trīs pārbaudes spēles – divreiz Arēnā Rīga pret Baltkrieviju un viens mačs viesos pret Franciju. Latvijas izlase pirmo spēli 2013. gada pasaules čempionātā aizvadīs pēc nepilna mēneša, 4. maijā tiekoties ar pašreizējo čempioni Krieviju.