Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Šanhajā upē atrod 2800 cūku līķus

© Scanpix

Ķīnas pilsētā Šanhajā iedzīvotājus šokējis šausminošs skats – pirmdienas rītā glābēji no kādas ūdens tilpnes mēģinājuši izvilkt vairākus cūku līķus, raksta portāls The Fox News.

Kā ziņo ārvalstu mediji, tik liels skaits mirušu dzīvnieku vienviet ir kaut kas neaptverams. Taču vislielākās bažās ir par ūdens piesārņojumu, jo vēl līdz šim nav noskaidrots cūku nāves iemesls.

Kā stāsta Šanhajas domes pārstāvis, Ķīnā darbojas likums, kas paredz, ka miruši mājdzīvnieki pēc nāves ir jāsadedzina, jo valsts nevēlas riskēt ar dažādu infekciju un vīrusu parādīšanos. Fermeri un veikalu īpašnieki ir satraukti, jo, ja cūkas ir likvidētas kādas slimības dēļ, tas varētu izraisīt paniku pārtikas nozarē. Zināms vien tas, ka cūkas nākušas no blakus ciemata Žulin, un jau šā gada janvārī ciematā tika nogalinātas 10 000 cūku.

Ciema pārstāvis medijiem stāsta, ka platība ir ierobežota un ik gadu ciemats cīnās ar cūku pārprodukciju, taču kādēļ ciema vadība nolēma cūkas nevis sadedzināt, kā to pieprasa likums, bet gan izmest Šanhajas ūdens tilpnē, ziņu nav. Par pastrādāto ierosināta krimināllieta un policija, veterinārārsti veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai cūkas nav slimas, kas varētu pamatīgi graut dzeramā ūdens kvalitāti.