Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ASV pamatskolniekus izglītos par seksu

ASV, Čikāgā pamatskolniekiem tiks piedāvātas mācību stundas, kas paredzētas bērnu izglītošanai par seksuāliem jautājumiem, grūtniecību, kontracepciju un seksuāli transmisīvajām slimībām, raksta portāls The Fox News.

Jaunākiem klašu skolniekiem tiks stāstīts par pieņemamiem un aizliegtiem pieskārieniem un sajūtām, bet ceturtās klases bērnus informēs par pubertāti un HIV vīrusu, savukārt piektklasniekiem pasniegs mācībstundu, kurā uzsvars tiks likts uz kontracepciju, dzimumsakariem, pubertāti un HIV/AIDS.

Skolas direktore stāsta, ka apmācība tiek sadalīta atbilstoši vecuma grupām, sasniedzot noteiktu vecumu, bērns uzzina visu, kas viņam turpmākajā dzīvē var noderēt. "Uzskatām, ka bērni pēc iespējas ātrāk ir jāizglīto veselības mācībā, konkrēti seksuālajos jautājumos, jo sniegtās zināšanas bērniem noderēs, it īpaši, ja runa ir par seksuāli transmisīvajām slimībām un kontracepciju, lai izvairītos, piemēram, no nevēlamas grūtniecības," stāsta skolas direktore Barbara Beneta.

Taču ideja par bērnu izglītošanu intīmajos jautājumos jau izraisījusi diskusijas vecāku starpā. Daļa bērnu vecāku uzskata, ka tik agrā vecumā runāt par dzimumdzīvi nav pieņemams un, ja kādam ir tiesības izglītot, stāstīt bērniem par tik intīmām attiecībām, tad tiem vajadzētu būt vecākiem, ne skolotajiem.