Geji līksmo par Romas pāvesta Benedikta atkāpšanos

© Scanpix

Romā geju naktskluba apmeklētāji pacēluši glāzes un nodevušies svinībām par godu Romas pāvesta Benedikta XVI aiziešanai no amata.

Kā stāsta nakts kluba, bara īpašnieks, līdzšinējais Romas pāvests bijis vissliktākais baznīcas līderis, kāds vien līdz šim bijis: "Benedikta XVI atkāpšanās no amata mums ir kā svētība, viņš bija vēl necilvēciskāks par iepriekšējo baznīcas galvu."

Kā stāsta naktskluba apmeklētāji, Benedikts XVI visai nosodoši izturējies pret viendzimuma pāru attiecībām un kategoriski noraidījis viendzimuma pāru laulības, nodēvējot tās pār vislielāko draudu sabiedrībai. Bāra apmeklētāji cer, ka nākamais pāvests būs pozitīvi noskaņots par geju, lesbiešu laulībām.

Anglijā, Francijā un vairākos ASV štatos geju, lesbiešu laulības ir atļautas, taču Itālijā iniciatīva par viendzimuma laulībām jau gadiem tiek noraidīta.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais