Grupas "Pussy Riot" dalībniece ievietota slimnīcā

© Scanpix

Ieslodzītā Krievijas pankgrupas Pussy Riot dalībniece Nadežda Tolokoņikova pēc ilgstošām sūdzībām par galvas sāpēm vakar ievietota slimnīcā, ziņo Krievijas mediji.

Kā stāsta Tolokoņikovas advokāts, sieviete jau ilgstoši sūdzējusies par smagam galvas sāpēm, taču tikai pagājušo piektdien policija devusi atļauju apcietināto Nadeždu Tolokoņikovu nosūtīt uz slimnīcu.

Taču, ka stāsta viena no atbrīvotajām Pussy Riot meitenēm Marija Alekhina, Naģežda par veselības traucējumiem sūdzējusies jau augustā, kad visas trīs Pussy Riot pārstāves tika tiesātas par ekstrēma viedokļa paušanu Krievijas baznīcā. Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību, 10.oktobrī Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Svarīgākais