Vīrietis loterijā laimē 425 tūkstošus ASV dolāru un nākamajā dienā tiek noindēts

© Scanpix

Indiešu izcelsmes ASV pilsonis Urojs Khans Ansari pagājušā gada jūnijā par vienu dolāru iegādājās loterijas biļeti. Kā izrādījās vēlāk, tā bija laimīgā biļete, un viņš vinnēja 425 tūkstošus ASV dolāru. Diemžēl dienu vēlāk viņš tika noindēts, ziņo "yahoo" ziņu portāls.

Khans 1989. gadā emigrēja no Indijas un ar sievu Šabanu pārcēlās uz ASV. Tur viņš lēnām sāka attīstīt savu biznesu un pelnīja pietiekami, lai apgādātu savu sievu un nu jau 17 gadus veco meitu, taču pirms aptuveni pusgada viņam uzsmaidīja liela veiksme – nopērkot loterijas biļeti par vienu dolāru, viņš laimēja 425 tūkstošus. Lai arī šķita, ka dzīve nu ies uz augšu, tomēr pavisam drīz Ansari ģimeni piemeklēja nelaime – dienu pirms grandiozā laimesta saņemšanas 46 gadus vecais vīrietis negaidīti nomira.

Vēlāk veiktajos toksikoloģijas testos izrādījies, ka Khana organismā bijušas kaitīgas vielas, kas liecina par viņa noindēšanu. Šis fakts viņa ģimeni satricināja vēl vairāk. "Esmu šausmās, vēl joprojām nespēju noticēt, ka viņš vairs nav starp mums," asarās sacīja indieša sieva. "Nedomāju, ka viņam varēja būt kādi ienaidnieki vai kāds viņu būtu vēlējies noslepkavot. Viņš vienmēr bija kārtīgs cilvēks, darbs bija viņa kaislība, bet tagad viņa iesākto turpināšu es," sacīja Šabana.

Interesanti, ka parasti lielo vinnestu ieguvēji tikuši publicēti vietējā presē, tomēr, kā vēlāk paskaidrojis loterijas rīkotājs Maiks Lengs, laimesti līdz vienam miljonam dolāru neesot nekas ievērības cienīgs. Tagad gan Khans ir kļuvis par ievērības cienīgu objektu gan vietējā, gan arī plaša mēroga presē.

Svarīgākais