Depardjē pa pastu nosūtījis Francijas premjeram savu pasi

© Scanpix

Pirms pāris dienām kļuva zināms, ka slavenais franču izcelsmes aktieris Žerārs Depardjē nomainījis savu pilsonību, kļūstot par likumīgu Krievijas pilsoni. Šāds fakts nav atstājis vienaldzīgus daudzus Francijas iedzīvotājus un pat valsts vadītājus.

Kā ziņo laikraksts „CNN”, pēc Depardjē kļūšanas par Krievijas pilsoni franču aktieris Filips Toretons nodeva atklātu vēstuli laikrakstam „Liberation”, kurā tika sacīts, ka Depardjē izteikti trūkst patriotisma. „Tātad tu pamet Francijas kuģi pašā vētras epicentrā? Ko tu vispār gaidīji, Žerār? Domāji, ka priecāsimies par tavu lēmumu?” asus izteikumus pauda Toretons.

Tikmēr filmu veidotājs Hjū Mailzs sacījis, ka Depardjē lēmums ir bēdīgi aizkustinājis daudzus Francijas iedzīvotājus, jo viņā bija patiess gallu gars. Viņš vairāk par visiem reprezentēja, kāds ir īsts francūzis – jūtīgs, aizrautīgs, ambiciozs un grandiozs.

Interesanti, ka Francijas valdības nievājošās attieksmes dēļ Depardjē neilgi pirms Krievijas pilsonības pieņemšanas vēstulē nosūtīja savu pasi Francijas premjerministram Žanam-Markam Ejro, kas gaisotni saasināja vēl vairāk.

Lai gan Depardjē lēmums ir ieinteresējis daudzus, taču tas vēl nebūt nav viss – arī bijusī Francijas seksa ikona Bridžita Bordo ir izteikusi vēlmi iegūt Krievijas pilsonību, lai protestētu pret Lionas zoodārza ziloņu nonāvēšanu.