Opra Vinfrija gadā nopelnījusi 165 miljonus dolāru

© Scanpix

Biznesa žurnāla «Forbes» grāmatveži nesnauž: viņu jaunākais darbs – slavenību ienākumu apkopojums laika posmā no 2011. gada līdz 2012. gada maijam.

Apkopotajā sarakstā nav īpašu pārsteigumu, jo visatalgotāko slavenību saraksta līderpozīcijas jau ceturto gadu pēc kārtas notur amerikāņu televīzijas vadītāja, producente un sabiedriskā darbiniece Opra Vinfrija, kura gada laikā nopelnījusi 165 miljonus dolāru. Vistuvāk Vinfrijai ticis kinorežisors un producents Maikls Bejs, kurš pazīstams ar grāvējfilmām «Transformeri», «Armagedons» un «Klints». Pateicoties kino biznesam, Bejs, pērn sapelnījis 160 miljonus dolāru, kas viņam garantē otro vietu sarakstā.

Godpilnajā trešajā vietā ierindojies vēl viens slavens kino industrijas pārstāvis – scenārists, producents un režisors, biogrāfiskās kara drāmas «Šindlera saraksts» veidotājs Stīvens Spīlbergs ar nopelnītiem 130 miljoniem dolāru gadā. Arī uzreiz aiz pirmā trijnieka ir kino pārstāvis – producents Džerijs Brukhaimers, kam biznesa kalendārajā gadā izdevies tikt pie 115 miljoniem dolāru. Piekto ailīti aizņem šim sarakstam neraksturīgs un negaidīts kandidāts – reperis Dr. Dre. Mūziķa gada ienākums tikpat liels kā Brukhaimeram – 115 miljoni dolāru. Šāda peļņa galvenokārt saistīta ar daļu pārdošanu austiņu «Beats by Dr. Dre» ražotnē, par ko uzņēmums HTC kompānijas akcionāriem samaksāja 300 miljonus dolāru. Reperis Dr. Dre par savām akcijām saņēma aptuveni 100 miljonus dolāru, bet pārējo summu piepelnījis klāt muzicējot.

Svarīgākais