Nošauts bijušais smagsvaru čempions boksā Sanderss

© Scanpix

Bruņotas laupīšanas laikā kādā restorānā netālu no Dienvidāfrikas galvaspilsētas Pretorijas nošauts bijušais smagsvaru čempions boksā Korijs Sanderss (42-4, 31KO), vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Sanderss kopā ar ģimenes locekļiem atzīmējis brāļadēla 21 gada jubileju, kad restorānā ielauzušies trīs bruņoti laupītāji. Bijušajam bokserim iešauts vēderā un rokā. Astoņas stundas vēlāk viņš miris slimnīcā.

Kāds traģiskā notikuma aculiecinieks norādījis: "Korijs necentās izdarīt neko varonīgu, viņš vienkārši pagadījās neīstajā laikā un vietā. Viņu sašāva vēderā, brūce bija arī rokā, taču neesmu drošs, ka abi šāvieni tika izdarīti no viena ieroča."

Korijs Sanderss, kuram šogad apritēja 46 gadi, kļuva slavens 2003.gadā, kad sensacionāli otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja tobrīd nepilnus 27 gadus veco ukraini Vladimiru Kļičko, izcīnot WBO titulu. Kļičko cīņas laikā sešreiz pabija nokdaunā – četras reizes pirmajā raundā, vēl divas otrajā. Izdevums "The Ring" Kļičko jaunākā sakāvi nodēvēja par "Gada vilšanos". Gadu vēlāk gan par jaunāko brāli reabilitējās Vitālijs Kļičko, kurš uzvarēja Sandersu astotajā raundā ar tehnisko nokautu. Karjeru Sanderss beidza 2008.gadā pēc zaudējuma savam tautietim Osbornam Mačimanam.