15. diena: soļotāji, smaiļotāji, Čerkovskis, Zvirbulis. Un Bolts!

Londonas olimpisko spēļu 15.sacensību dienā medaļas tiks sadalītas 15 sporta veidos – vieglatlētikā, sieviešu basketbolā, boksā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, kalnu riteņbraukšanā, daiļlēkšanā, futbolā, mākslas vingrošanā, handbolā, lauka hokejā, modernajā pieccīņā, burāšanā, taekvondo, volejbolā un cīņā. Uz starta izies arī seši Latvijas sportisti

10:45 – 21:10, modernā pieccīņa, Deniss Čerkovskis

Visas dienas garumā šodien starts mūsu modernās pieccīņas pārstāvim Denisam Čerkovskim, kurš par savu kvalificēšanos Londonai uzzināja tikai vasaras sākumā. Denisam šī ir ceturtā vieta, līdz šim labākais panākums gūts 2004.gadā, kad Atēnās tika izcīnīta ceturtā vieta. Pie favorītiem Čerkovskis netiek pieskaitīts, taču, ja spēs sabalansēt labu sportisko formu ar pieredzi, var iekļūt starp labākajiem.

Plkst. 10:45 pieccīņnieki sāks ar paukošanu, plkst. 15:20 peldēs, plkst. 17:20 paredzēta jāšanas disciplīna, savukārt 20:45 – kombinācija, kas ietver sevī skriešanu un šaušanu.

11:00, 50km soļošana, Igors Kazakevičs

Savu personisko rekordu Igors Kazakevičs sasniedza pirms četriem gadiem Pekinas olimpiādē, kad finišēja 16.vietā ar rezultātu 3:52:38. Pēdējā laikā 32 gadus vecais sportists startējis maz, taču olimpiskais normatīvs viņam bijis pa spēkam, tāpēc arī redzēsim viņu jau otrajā olimpiādē pēc kārtas. Pirms gada pasaules čempionātā Igors nesasniedza finišu, taču domājams, ka Londonā viņam veiksies krietni labāk.

*12:41, smaiļošana, Krists Straume/Aleksejs Rumjancevs

Latvijas smailīšu divnieks Straume un Rumjancevs tīkoja startēt Londonas olimpisko spēļu finālā, taču diemžēl pusfinālā neizdevās nostartēt tik labi, lai savu sapni realizētu. Mūsējie startēs B finālā, cīnoties par 9.-13.vietu. Tātad – visas iespējas tikt labāko desmitniekā, ko arī novēlam.

15:54, cīņa, Armands Zvirbulis

Olimpisko debiju šodien pēcpusdienā piedzīvos cīkstonis Armands Zvirbulis, kurš startē svara kategorijā līdz 84 kilogramiem. 24 gadus vecā Zvirbuļa pretinieks sacensību astoņdaļfinālā būs gadu jaunākais Venecuēlas cīkstonis Hose Daniels Diazs. Turēsim īkšķus, lai Armands sevi apliecina no vislabākās puses.

19:00, 20km soļošana sievietēm, Agnese Pastare

Debiju olimpiskajās spēlēs šovakar piedzīvos arī soļotāja Agnese Pastare. Latvijas sportistes personiskais rekords ir 1:31:25, kas sasniegts 2010.gadā Polijā, savukārt šosezon Pastare soļojusi nepilnu pusotru minūti lēnāk (1:32:49).

23:00, vieglatlētika, 4x100 metru stafete vīriešiem

Vieglatlētikas sacensībās šovakar tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti, no kuriem divi – jau pieminētajā 20 un 50 kilometru soļošanā, attiecīgi, dāmām un kungiem. Diemžēl šķēpmešanas fināls, kas sāksies plkst. 21:20, šoreiz būs bez Latvijas sportistu līdzdalības, līdz ar to Atēnu un Pekinas sudrabam nesekos kāds no Londonas cēlmetāliem. Taču vai sezonas līderim Vičeslavam Veselijam izdosies pārspēt divkārtējo olimpisko čempionu Andreasu Torkildsenu?

Vieglatlētikas sacensību saldais ēdiens viennozīmīgi pietaupīts pašam vakaram – plkst. 23:00 notiks 4x100 metru stafete, kurā visiem būs iespēja redzēt nu jau pieckārtējo olimpisko čempionu Useinu Boltu un viņa komandas biedrus. Tieši jamaikieši ir galvenie favorīti sprinta stafetē, tiesa, pusfinālā labāko rezultātu uzrādīja amerikāņi, kas sasniedza jaunu valsts rekordu (37.38). Jamaika gan skrēja otrajā skrējienā (37.39), turklāt bez savas spožākās zvaigznes Bolta. Finālā viņš viennozīmīgi būs ierindā, bet vai jamaikiešiem izdosies labot pasaules rekordu (37.04, 2011.) vai vismaz olimpisko rekordu (37.10, 2008.)? Redzēsim...

Svarīgākais