Latvieši Britu salās Jāņus svinēs kūtri

Par spīti tam, ka Jāņu svinības šogad iekrīt brīvdienās, Britu salās mītošajiem latviešiem šogad lielu pasākumu būs visai maz.

Lielbritānijā bija paredzēti divi lieli Jāņu svinēšanas pasākumi – sākot jau no 22. jūnija, Bostonā un no 22. līdz 24. jūnijam Anglijas Daugavas Vanagu fonda organizētie Straumēnos. Taču portāla anglobalticnews.co.uk informācija liecina, ka zemā biļešu iepriekšpārdošanas līmeņa dēļ svinības Straumēnos atceltas.

Arī Īrijā plašai publikai pieejams tikai viens Jāņu pasākums: 23. jūnijā diskotēka Kavanā, klubā The Gonzo Theatre, kur latviešus priecēs divi Latvijas dīdžeji.

Svētdien Zaļajā salā, Large Hill skautu nometnē, uzvijās sarkanbaltsarkanais karogs un tika atklāta pirmā 3x3 ģimeņu nometne. Šajā nometnē būs Līgo svētku pasākums, taču tikai nometnes dalībniekiem un dažiem īpašajiem viesiem.

Portāla balticireland.ie galvenā redaktore Laima Ozola Neatkarīgajai pastāstīja, ka svētkus organizēt gribējuši daudzi latviešu kopienas pārstāvji, taču radušās grūtības gan ar vietas atrašanu, kā arī svinēt svētkus pēc latviešu tradīcijām, kurinot ugunskurus, nemaz nav tik vienkārši – Īrijā ar likumu ir aizliegts kurināt ugunskurus.

Svarīgākais