Miss Universe rīkotājus vaino krāpšanā

Skaistumkonkursa Miss Universe rīkotāji ir draudējuši ar tiesu darbiem kādai no bijušajām konkursa darbiniecēm, kura paziņojusi, ka pasākuma rezultāti tiek nolemti vēl pirms sacensības sākuma.

Bijusī Mis Pensilvānija Šīna Monina, atsaucoties uz kādas šā gada konkursantes sniegto informāciju, ir paziņojusi, ka vēl pirms konkursa sākuma pasākuma rīkotājiem esot bijis saraksts ar finālistu vārdiem. Tātad nav bijis svarīgi, kāds ir dalībnieču sniegums konkursā, viņu liktenis izlemts jau iepriekš.

Miss Universe advokāts Skots Balbers pagājušajā nedēļā šos pārmetumus noraidīja un solīja, ka no šīs informācijas izplatītājas mēģinās piedzīt kompensāciju par apmelošanu. Tāpat konkursa rīkotāji ir izplatījuši Mis Floridas Karīnas Brezas paziņojumu, kurā apšaubīta Mis Pensilvānijas versija par notikumiem. Tieši uz Mis Floridas it kā redzēto Š. Monina bija atsaukusies, stāstot par krāpšanu konkursā. Tagad K. Breza pati skaidro, ka viņas teiktais esot bijis tikai joks.

No Mis Pensilvānijas titula Š. Monina atteicās pagājušajā pirmdienā, savu lēmumu skaidrojot ar pārliecību, ka skaistumkonkurss netiek rīkots godīgi. Arī pēc Miss Universe rīkotāju reakcijas Š. Monina intervijā ASV raidsabiedrības NBC raidījumam Today apstiprināja, ka no saviem izteikumiem neatteiksies. «Es zinu, ko dzirdēju, un pieredzēju arī, ka tas, ko konkursante man stāstīja, pēcāk patiešām piepildījās,» sacīja Š. Monina, norādot, ka piecas konkursa finālistes K. Breza viņai pirms konkursa bija nosaukusi pat tieši tādā kārtībā, kādā pēcāk viņu vārdi izskanēja, paziņojot finālistes. «Sakritība ir pārāk liela, lai tā būtu nejaušība.»

Konkursa rīkotāji uzsver, ka godīgumu pasākuma laikā nodrošina arī auditorfirmas Ernst & Young uzraudzība. Auditori pagājušajā nedēļā izplatītajā paziņojumā apstiprina, ka tiesneši savus vērtējumus tabulās nudien neesot ierakstījuši līdz pat vakarkleitu iznāciena beigām. Arī konkursa rīkotāji ir izplatījuši e-pasta vēstuli, kurā M. Monina skaidro iemeslus, kuru dēļ no titula atteikusies. Tajā nav tieši minēti pārmetumi par iespējamo krāpniecību, taču izteikta neapmierinātība ar to, ka konkursā ļauts iesaistīties arī transpersonām.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais