Hokeja fani Stokholmā vīlušies

© F64 Photo Agency

Iepriekšējos gados pasaules hokeja čempionātu norises vietā bija jūtama čempionāta gaisotne, piemēram, Bratislavā, Bernē un Halifaksā šis notikums tiešām bija īsti hokeja svētki. Taču Stokholmā lielā sporta notikuma klātbūtne jūtama tikai arēnas apkaimē.

Par to liecina arī niecīgais Globe arēnas piepildījums – pat mājinieku spēļu laikā. Zināmā mērā gan pie tā vainojama visnotaļ dīvainā biļešu tirdzniecības politika. Sākotnēji čempionāta rīcības komiteja Stokholmā paziņoja, ka biļetes tiks pārdotas tikai un vienīgi paketēs, sapakotas pa četrām spēlēm, un lētākās pakas maksāja 895 zviedru kronas jeb ap 71 latu, bet dārgākās – 2995 kronas jeb 236 latus. Apzinīgākie fani jau laikus nopirka šīs biļešu paketes, cerot, ka no dažām liekajām spēļu biļetēm izdosies tikt vaļā. Taču februāra beigās pēkšņi rīcības komiteja uzsāka atsevišķu spēļu biļešu tirdzniecību, diferencējot tās pa cenām. Proti, biļetes uz Zviedrijas, Krievijas un Čehijas izlases spēlēm maksāja daudz dārgāk nekā tad, ja aritmētiski paketes cenu sadalītu uz četri, bet citu izlašu spēles tika novērtētas stipri zemāk. Līdz ar to prātīgākie fani bija nokļuvuši zaudētājos. «Samaksāju bargu naudu, iegādājoties spēļu paketes! Bet tagad nauda izmesta vējā, jo atsevišķās spēles maksā daudz lētāk,» sašutumu neslēpa Latvijas līdzjutējs Imants.

Otrajā čempionāta dienā gan biļetes uz mājinieku spēlēm sāka tirgot ar milzīgu atlaidi, lai piesaistītu vismaz vietējo iedzīvotāju interesi.

Vēl kāda nianse, kas nepatīkami pārsteigusi Latvijas izlases līdzjutējus – iepriekšējos hokeja čempionātos spēļu biļetes kalpoja arī kā sabiedriskā transporta brīvbiļetes spēļu dienā. Taču Stokholmā faniem šāda priekšrocība ir liegta, un maciņā iecirsts pamatīgs robs, jo, piemēram, viens stundas brauciens ar sabiedrisko transportu maksā 36 kronas jeb 2,85 latus, bet trīs dienu transporta karte – 230 kronas jeb ap 18 latu.

Svarīgākais