Latviešu "policistam" Īrijā nākas paciest zobgalības un saņemt apsveikumus

Aprīlis ir joku mēnesis, un gluži kā asprātīgu, bet ne visai izdevušos joku Īrijas latvieši vērtē Latvijas plašsaziņas līdzekļos izskanējušo ziņu, ka Limerikā latvietis kļuvis par policistu, lai palīdzētu strādāt ar kopienu. Šis kuriozs radies neprecīza tulkojuma dēļ, kas vēja ātrumā izplatījās mediju vidē.

Svētdien Limerikas laikraksts Limerick Leader publicēja ziņu par Gardas (policija Īrijā) aktivitātēm, norādot, ka likumsargs Donals Mīds nu kļuvis par oficieri, kurš sadarbosies ar latviešiem. Šo ziņu vizuāli papildina fotoattēls, kurā kopā ar likumsargiem redzams arī Limerikas Aktivitāšu centra dibinātājs un pirmais priekšsēdētājs Indulis Antsons. Nez, kā tas gadījies, bet Latvijas plašsaziņas līdzekļi I. Antsonu arī nodēvējuši par šo policistu, bet interneta portālu naskie komentētāji jau sarēķinājuši viņa algas apmēru! Ja Īrijas latvieši labsirdīgi pazobojās par šo ziņu, labi zinot reālo situāciju, tad tautieši no Latvijas gan esot zvanījuši un apsveikuši Induli ar jauno amatu.

Ar I. Antsonu Neatkarīgajai sazināties neizdevās. Toties viņa sieva pastāstīja, ka viņš nu nekādi nav kļuvis par policistu – tās visas ir blēņas. Jā, I. Antsons patiešām bijis policijā, kopā risinājuši šo jautājumu, kā Gardai labāk komunicēt ar latviešiem, un latviešu kopiena Limerikā patiesi priecājas, ka nu beidzot viņiem būs pašiem savs oficieris. “ Limerikas Latviešu aktivitāšu centra priekšsēde Guna Freiberga par LETAs izdomājumu smejas no sirds un saka, ka Indulis tagad Latvijā kļuvis par “zvaigzni”. Viņas vietnieks Gints Ozoliņš savukārt piebilst: “Labi, ka viņš “uztaisīts” par policistu, nevis noziedznieku. Nekāds brīnums jau nebūtu…” ,” raksta Īrijā iznākošā avīze Sveiks!

Pasaulē

Izdevuma “The Insider” sarunu biedrs, kurš dezertēja no Krievijas armijas, tāpat kā daudzi citi tika ar viltu piespiests parakstīt līgumu un bez sagatavošanas iemests priekšējā frontes līnijā. Viņš dienēja sešus mēnešus, tika smagi ievainots un aizbēga. Vīrietis stāsta par ārpustiesas nāvessodu piespriešanu karavīriem, kuri atsakās piedalīties “gaļas” uzbrukumos, frontē plaši izplatīto alkoholismu un narkomāniju, kā arī attieksmi pret Krievijas militārpersonām armijā.

Svarīgākais