Filipīnas skar jau ceturtā vētra šomēnes

Filipīnas šomēnes ir piedzīvojušas četras vētras, un pēdējā no tām ir skārusi valsts austrumu provinci Kezonu, līdzi nesot stiprus lietus un vējus.

Laika prognozētāji vēsta, ka taifūns Miriaī traucas pa to pašu maršrutu, pa kuru septembrī devās vētra Kecana, kas atnesa pēdējos 40 gados stiprākos lietus. Sagaidāms, ka Mirinaī Filipīnu galvaspilsētu Manilu sasniegs sestdien no rīta pēc vietējā laika. Taifūns pārvietojas ar ātrumu līdz 150 kilometriem stundā, vēsta BBC.

Civilās aizsardzības dienesta preses pārstāvis Ernesto Torress paziņojis, ka amatpersonas gatavojas sliktākajam scenārijam. Galvaspilsētas 12 miljoniem iedzīvotāju un citiem, kas dzīvo taifūna ceļā, ir ieteikts sagatavot krājumus, kas nepieciešami tuvākajām 72 stundām.

Daudzviet valstī vēl joprojām nav novērstas iepriekšējo vētru un to izraisīto plūdu sekas. Vētrās dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 900 cilvēki, savukārt vairāk nekā simts tūkstoši joprojām uzturas evakuācijas centros. Vairākas kopienas joprojām ir applūdušas, un cilvēki nevar atgriezties mājās.

Svarīgākais