Ledus kavē kuģošanu pa Donavu

Ledus bloķējis kuģošanu pa Donavu Vācijas dienvidos, kā arī vairākās citās mazākās upēs un kanālos, savukārt ūdens satiksme pa Reinu nav ievērojami kavēta, pirmdien paziņoja Vācijas iekšzemes ūdeņu kuģošanas pārvaldes pārstāvis.

Arī Reinas - Mainas - Donavas kanālu ir bloķējis ledus, apturot kuģu satiksmi no Austrumeiropas uz Ziemeļjūru.

Savukārt kuģošana pa Reinu noris gandrīz ierastā režīma, vien ar nelieliem kavējumiem, ko rada peldošs ledus pie Manheimas.

Elbas upe joprojām ir aizsalusi uz austrumiem no Hamburgas, tādēļ nav iespējama kuģu satiksme starp Vācijas austrumiem un Ziemeļjūru.

Donava ir lielākais maršruts Austrumeiropas labības eksportam uz Rietumeiropu, arī Reina ir nozīmīgs preču transportēšanas maršruts, jo īpaši Šveices eksportam.

Tirgotāji skaidro, ka iekšzemes kuģu satiksmes traucējumu dēļ dzirnavniekiem un lopkopjiem jāmeklē alternatīvi piegāžu ceļi.

Gaisa temperatūra Vācijā ir paaugstinājusies pēc nesen uzstādītajiem aukstuma rekordiem. No trešdienas līdz piektdienai gaidāms, ka termometra stabiņš pakāpsies virs nulles atzīmes pēc Celsija skalas, kas nozīmē, ka gaidāmi atkušņi.

Svarīgākais