Amerikāņu karakuģis netīšām apšauda Poliju

© Scanpix

ASV karakuģis, kas bija piestājis Polijas pilsētas Gdiņas dokos, netīšām no ložmetēja raidījis trīs ložu kārtas. Negadījums noticis ieroču tīrīšanas laikā.

Kuģa Ramage preses pārstāvis Skots Millers incidentu ir atzinis, bet norādījis, ka nekādi postījumi tā dēļ nav radušies. „Nav liecību, ka lodes būtu trāpījušas kādai ēkai. Cik mums zināms, tās netrāpīja nekam,” sacīja S. Millers. Šāvieni tika radīti no M240 ieroča — tas ir viens no automātiem, kas nodrošina kuģa pašaizsardzību.

ASV Jūras spēki negadījuma izmeklēšanā sadarbojas ar Polijas militāro policiju un Jūras kriminālizmeklēšanas dienestu. Pašlaik nav zināms, vai par notikušo kādam draud krimināllieta, vēsta izdevums Stars and Stripes.

Ramage Polijā kopā ar citu valstu flotēm bija piedalījies mācībās Joint Warrior Exercise. Šāvieni atskanēja Ramage Gdiņas viesošanās pēdējā dienā, un incidents neietekmēja kuģa ieplānoto došanos prom.

„Tas bija neveiksmīgs nobeigums citādi perfektai vizītei ostā. Mums ir žēl par notikušo,” sacīja S. Millers. „Mēs to uztveram ļoti nopietni. Paldies Dievam, ka neviens nav cietis.”