Kamēr tūristi guļ, pirāti viņus nolaupa

Somālijas pirāti nolaupījuši britu pāri, kas ar jahtu kuģoja pie Somālijas krastiem. Viņi paziņojuši, ka bruņotie jūras bandīti viņiem pielavījušies laikā, kad viņi bijuši aizmiguši, un pieprasījuši naudu.

Pols Čendlers britu televīzijas kanālam ITV News stāstīja, ka viņš un viņa sieva gūstā turēti uz konteinera kuģa, kas noenkurots netālu no Somālijas krastiem. „Viņi mums visu laiku prasīja naudu un paņēma visu vērtīgo, kas atradās uz laivas,” stāstīja P. Čendlers. Satelīttelefona sakari gan pazuda pārlieku ātri, un viņam neizdevās pastāstīt, kā pirāti pret gūstekņiem izturas.

Šodien britu jūras spēki atrada tukšo jahtu — tā dreifēja starptautiskajos ūdeņos. Karakuģi Polu un Reičelu Čendlerus mēģina atrast kopš viņu kuģis Lunn Rival pagājušajā piektdienā nosūtīja briesmu signālus.

Viņu radinieki ir lūguši nolaupītos atbrīvot un stāstījuši, ka pirāti ir nolaupījuši neīstos cilvēkus. „Viņi nepavisam nav bagāti ļaudis. Viņi vienkārši vēlējās agrāk aiziet pensijā, paņemt laivu un apskatīt pasauli,” stāstīja P. Čendlera māsa Džila.