Igaunijas prezidents "Facebook" kampaņā meklē 100 iemeslu, kādēļ Igaunijā ir labi dzīvot

© skanpix

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess kampaņā sociālās saziņas vietnē "Facebook" aicina cilvēkus meklēt vairāk pozitīvo aspektu Igaunijā un ir sācis kampaņu "100 iemeslu, kādēļ ir labi dzīvot Igaunijā" ("100 pohjust miks Eestis an hea elada").

Kampaņā Ilvess aicina tautiešus izteikt idejas, kādēļ Igaunija ir laba valsts, kur dzīvot. Ceturtdien jau vairāk nekā 2300 cilvēku bija izteikuši viedokli par prezidenta iniciatīvu, bet gandrīz 24 tūkstoši atzīmējuši, ka viņiem patīk šī prezidenta iniciatīva.

Tāpat cilvēki var atzīmēt tās idejas, kas viņiem patīk.

"Man patīk mūsu daba un kultūra, mūsu domāšanas veids un tradīcijas." "Man patīk mūsu jaunieši, kuru drosme un uzņēmība apvienojas ar nobriedušu tālredzību un pozitīvu kriticismu. Man patīk Igaunijas mūziķi, dzejnieki, sportisti, zinātnieki un dizaineri, uzņēmēji, zemnieki un strādnieki," labās lietas savā valstī uzskaitījis pats Ilvess.

Ceturtdien trīs populārākās idejas bija valsts izveidotā identifikācijas karšu sistēma, kas palīdz nokārtot lietas bez fiziskas klātbūtnes, dabas saudzējošais spēks, kas valsti neizposta zemestrīcēs, vētrās un plūdos, kā arī tas, ka valsts reliģisko principu vietā uz pasauli raugās caur zinātnes prizmu.

Ar šo "Facebook" kampaņu Ilvess līdz janvāra beigām mēģinās atrast 100 iemeslu, kādēļ Igaunijā ir labi dzīvot.

Iepriekš Ilvess rīkoja kampaņu, kurā mēģināja panākt, ka dzimtenē atgriežas izbraukušie talanti.

Svarīgākais