Tropiskajā vētrā "Washi" Filipīnās bojāgājušo un pazudušo skaits pārsniedz 1000

Tropiskās vētras "Washi" izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Filipīnās bojāgājušo un bez vēsts pazudušo skaits ir pārsniedzis tūkstoti, otrdien paziņoja varas iestādes.

Nacionālā katastrofu riska samazināšanas un pārvaldības padome pavēstīja, ka pēc "Washi" plosīšanās valsts dienvidu salā Mindanao un apkārtējos rajonos nedēļas nogalē ir gājuši bojā vismaz 957 cilvēki un pazuduši bez vēsts 49.

Dienu pirms tam šī padome bija paziņojusi par 662 bojāgājušajiem un 82 pazudušajiem, bet Filipīnu Sarkanais Krusts - par 713 bojāgājušajiem un 563 pazudušajiem.

Visvairāk bojāgājušo un pazudušo ir Mindanao salas Kagajanas de Oro un Iliganas pilsētās - attiecīgi 579 un 279.

Oficiālais bojāgājušo skaits pieaug, jo jūrā ieskaloto cilvēku līķi paceļas ūdens virspusē, sacīja Nacionālās katastrofu riska samazināšanas un pārvaldības padomes vadītājs Benito Ramoss.

Vētras atnestās lietusgāzes izraisīja upju pārplūšanu un zemes nogruvumus, kas naktī sagrāva piekrastes graustu rajonus, kad to iemītnieki gulēja.

Kagajanas de Oro un Iliganas pašvaldības gatavojas masu bērēm, lai novērstu daudzo līķu radītos sanitāros riskus. Abas pilsētas otrdien apmeklēs valsts prezidents Benigno Akino, lai noskaidrotu postījumus un iepazītos ar glābšanas darbiem.

Svarīgākais