Eiropas Centrālās bankas Kultūras dienas 2013.gadā būs veltītas Latvijai

Eiropas Centrālās bankas rīkotās Kultūras dienas 2013.gadā būs veltītas Latvijai, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Bankā.

Eiropas Centrālā banka (ECB) ik gadu rīko kādai no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm veltītas Kultūras dienas, tādējādi vienlaikus uzsverot Eiropu vienojošās idejas, kultūras un tradīciju dažādību. Līdz šim notikušas astoņām valstīm veltītas dienas, un 2013.gadā iespēja atklāt savu kultūras bagātību un izcilību Frankfurtē būs Latvijai.

ECB Kultūras dienās četrās nedēļās rudenī Frankfurte pie Mainas kļūst par mājvietu daudziem augstas kvalitātes priekšnesumiem dažādās mākslās, iekļaujot teātri, mūziku, deju, dokumentālo kino, literatūras lasījumus, vizuālās mākslas izstādes, pasākumus bērniem, norādīja Latvijas Bankā.

Vienu no nozīmīgākajiem pasākumiem Eiropas Centrālā banka kopā ar Frankfurtes domi rīko labdarībai. Kopumā šā svētku pasākuma sekmīgai norisei ECB sadarbojas ar pārstāvētās valsts centrālo banku un daudziem citiem partneriem. Pasākumi notiek Frankfurtes operas namos, teātros, koncertzālēs, baznīcās un citur.

Iepriekšējos gados ECB Kultūras dienas bijušas veltītas Portugālei, Polijai, Ungārijai, Austrijai, Grieķijai, Rumānijai un Nīderlandei, bet šogad tās veltītas Itālijai.

Frankfurte pie Mainas ir piektā lielākā Vācijas pilsēta, kas iedzīvotāju skaita ziņā salīdzināma ar Rīgu, tā ir liels finanšu, transporta un komerciālu pasākumu centrs.

Svarīgākais