ASV notverta govs, kas piecus mēnešus bēguļojusi

ASV Konektikutas štatā ir notverta govs, kas piecus mēnešus bija bēguļojusi, paziņoja vietējās amatpersonas. ASV Konektikutas štatā ir notverta govs, kas piecus mēnešus bija bēguļojusi, paziņoja vietējās amatpersonas.

Vienu gadu vecā un aptuveni 90 kilogramu smagā telīte Vanda trešdien tika sagūstīta, iešaujot trankvilizatoru, un tagad tā dzīvo lauku saimniecībā Konektikutas štata Oksfordā.

Vandu kopš jūlija katru dienu baroja 15 cilvēku komanda. Pirms dažām nedēļām viņi izveidoja barošanas aploku, lai pieradinātu govi pie tā, un trešdienas vakarā ķērās pie sagūstīšanas.

Vanda gūstīšanas gaitā netika ievainota, bet savainoja purnu, mēģinot izkļūt no aploka.

Telīte iepriekš bija divreiz izvairījusies no sagūstīšanas, jo tuvumā mītošs briežu bars to brīdināja par dzīvnieku kontroles dienesta darbinieku klātbūtni. Brieži, kuri asāk uztver iespējamas briesmas, brīdināja Vandu, mīdoties pa zemi.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.