Beļģu uzbrucēja mājā atrasts sievietes līķis

Beļģijas pilsētā Lježā otrdien notikušās apšaudes un granātu uzbrukuma rīkotāja mājā ir atrasts sievietes līķis, trešdien paziņoja prokuratūras darbinieki.

Policija atrada sievietes līķi, pārmeklējot 33 gadus vecā uzbrucēja Nordina Amrani māju. "Tas tika atrasts šķūnī, kuru viņš izmantoja marihuānas kaņepju audzēšanai," radiostacijai RTBF paziņoja Lježas ģenerālprokurors Sedriks Visārs de Bokarms.

Amrani, kuram vismaz 20 reizes bijuši konflikti ar likumu, 2008.gadā tika piespriests četru gadu un 10 mēnešu cietumsods par marihuānas kaņepju audzēšanu un ieroču nelikumīgu glabāšanu. Viņš bija uzaicināts otrdienas rītā ierasties policijā, bet tur neieradās.

45 gadus vecā sieviete tika nogalināta pirms tam, kad Amrani devās uz Lježas Sv.Lamberta laukumu un tur atklāja uguni un meta granātas pūlī, nogalinot četrus cilvēkus.

Sieviete strādāja par apkopēju pie Amrani kaimiņa. Amrani otrdienas rītā uzaicināja viņu uz savu mājokli it kā ar nolūku piedāvāt darbu, bet tur šai sievietei uzbruka un viņu nogalināja, trešdien ziņoja reģionālā preses grupa "SudPresse".

Jau ziņots, ka Amrani otrdien ļaužu pārpilnajā Lježas centra laukumā atklāja uguni un meta šokgranātas, nogalinot četrus cilvēkus, un pēc tam arī pats gāja bojā.

Četri cilvēki, kurus šajā uzbrukumā nogalināja Amrani, bija 15 gadus vecs zēns, kurš gāja bojā notikuma vietā, kā arī 17 gadus vecs jaunietis, 75 gadus veca sieviete un 17 mēnešus vecs bērns, kuri nomira slimnīcā.

"Pagaidām vēl nav skaidrs, vai viņš izdarīja pašnāvību vai arī eksplodēja viņa bruņojums," preses konferencē Lježā teica Lježas prokurore Daniela Reindersa. Kāda veikala darbiniece gan sacīja, ka redzējusi, kā Amrani esot pielicis revolveri pie savas galvas un nošāvies.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais