Lietuvā uz četrām stundām atver trīs bankas "Snoras" filiāles Viļņā, Kauņā un Klaipēdā

Lietuvā trešdien uz četrām stundām tika atvērtas "Latvijas Krājbankas" mātesbankas "Snoras" trīs filiāles valsts lielākajās pilsētās Viļņā, Kauņā un Klaipēdā, teikts "Snoras" paziņojumā.

Filiāles tika atvērtas pēc Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" pagaidu administratora Saimona Frīklija lēmuma. Bankas paziņojumā nav teikts, vai šīs filiāles darbosies arī ceturtdien.

Atvērtajās bankas nodaļās vienam klientam no viņa konta var tikt izmaksāts līdz 500 litiem (102 latiem) dienā. Citi bankas pakalpojumi pagaidām netiek sniegti.

Pārējās "Snoras" filiāles ir slēgtas, jo bankā turpinās pārbaude, lai gan centrālā banka ir devusi atļauju to ierobežotai darbības atjaunošanai no trešdienas.

Bankas paziņojumā teikts, ka par operāciju atjaunošanu juridiskām personām administrators paziņos vēlāk. Pašlaik gan firmas, gan iedzīvotāji var izņemt bankomātos līdz 500 litiem (102 latiem) dienā.

"Snoras" darbība tika apturēta kopš pagājušās trešdienas, kad valdība banku pārņēma, jo atklājās, ka tajā trūkst aktīvu vairāk kā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

Pagājušajā ceturtdienā Lietuvas centrālās bankas valde atļāva ar maksājumu kartēm no "Snoras" bankomātiem izņemt līdz 500 litiem (100 latiem) dienā, bet pirmdien "Snoras" tika dota atļauja no šīs trešdienas atsākt izsniegt naudu un sniegt citus pakalpojumus, kuru summa nepārsniedz 500 litu, arī tās filiālēs.

Paredzēts, ka "Snoras" administrators Saimons Frīklijs trešdien centrālajā bankā iesniegs savus secinājumus par "Snoras" finanšu stāvokli un ierosinās iespējamus risinājumus tās problēmām.

Pēc aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, trešdienas vakarā ir plānota Lietuvas Bankas valdes sēde. Valdība plāno lēmumu par "Snoras" likteni pieņemt ceturtdien.

Pēdējās dienās izskanēja, ka "Snoras" finanšu situācija ir daudz sliktāka nekā sākotnēji uzskatīts.

"Snoras" akciju kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Savukārt "Snoras" pieder kontrolpakete "Latvijas Krājbankā", kuras darbība ir apturēta kopš pirmdienas vakara.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais