Lai budžetā ietaupītu 330 latus, ASV Safolkas apgabals atsakās no Ziemassvētku vecīša

© Scanpix/Reuters

Lai veiktu taupības pasākumus un sabalansētu budžetu ASV Ņujorkas štata Safolkas apgabala vadība nolēmusi no darba atlaist pilsētas Ziemassvētku vecīti, jo apgabala vadība nespēja pamatot tam nepieciešamos 660 ASV dolārus (330 latu).

Apgabala vadība nespēja attaisnot 660 dolāru izdevumus savā 2,7 miljardus dolāru (1,36 miljardi latu) lielajā budžetā, ko izmaksāt, lai jau desmito reizi 83 gadus vecais Otrā pasaules kara veterāns un bijušais slepkavību izmeklētājs Deivids Makells varētu uzvilkt Ziemassvētku vecīša tērpu un svētku laikā Longailendas pilsētā priecēt bērnus.

"Kā pamatot tādus izdevumus, kad veselības centram trūkst līdzekļu," skaidroja Safolkas apgabala vadītājs Stīvs Levijs.

Viņš atzina, ka budžeta samazinājuma dēļ apgabala institūcijās tiks samazinātas apmēram 750 darbavietas, kā arī gaidāms 20 miljonus latu (desmit miljoni latu) liels apgabala finansējuma samazinājums veselības sistēmai.

Levijs aicināja Ziemassvētku vecīša izdevumus segt privātajiem uzņēmējiem vai pat pauda cerību piesaistīt brīvprātīgos. Apgabala amatpersonas norāda, ka jau tagad vairāki cilvēki ir piedāvājuši ziedot Ziemassvētku vecītim, kā arī pats Levijs ir apņēmies vairākas reizes uzvilkt Santa Klausa tērpu.

Savukārt opozīcijas deputāti Leviju ātri vien jau publiski nodēvēja par Grinču, kas vēlas nozagt Ziemassvētkus.

"Vai tiešām mums jāpadara Ziemassvētku vecītis par budžeta sabalansēšanas ķīlnieku," jautāja kāds no deputātiem.