Čehijā meklēts vīrs strādājis ASV cietumā

Vīrietis, kas Čehijā izsludināts meklēšanā par narkotiku tirdzniecību un krāpšanu, bija pamanījies iekārtoties darbā ASV augstākās drošības cietumā. Tagad gan viņš arestēts.

32 gadus vecais Mihāls Precliks nesen bija ieguvis kaprāļa dienesta pakāpi, vēsta AP. Savukārt Interpols viņu meklēšanā izsludināja un viņa attēlu publicēja vēl pirms gada. Amerikāņu amatpersonas gan taisnojas, ka pirms un pēc M. Preclika pieņemšanas darbā izpētījuši viņa biogrāfiju un nekādas problēmas neesot saskatījuši. Savukārt M. Preclika sieva Kari stāsta, ka viņas vīram ASV ir piešķirtas uzturēšanās tiesības, un tas viņš nopelnījis par liecināšanu kādā citā tiesvedībā.

Kari pauž neizpratni, kāpēc M. Precliks tagad ir arestēts, un stāsta, ka viņi abi ij neesot zinājuši, ka Mihāla arestam ir izdots orderis. „Viņi viņam pateica, ka Mihālam ir aizsargātā statuss, un viss, ko viņš ir darījis pagātnē, ir dzēsts,” K. Preclika sacīja Nebraskas telekanālam Action 3. „Viņš nav slikts cilvēks,” piebilst sieva.

Pašlaik M. Precliks atrodas kādā citā cietumā, un pastāv iespēja, ka viņš tiks izdots Čehijai, vēsta BBC.

Sagaidāms, ka par darbā pieņemšanu atbildīgajiem nāksies pārskatīt nodarbinātības politiku un ar to saistītās procedūras.

Svarīgākais