Igauņu politisko aģitāciju notur par geju klubu reklāmu

Igaunijas televīzijas 2. kanāla žurnālists Sanders Alikmae Londonā ir veicis aptauju, lūdzot londoniešus komentēt igauņu politiskās reklāmas. Angļiem tās saistījušās ar geju klubu un striptīzu reklāmām, vēsta izdevums Postimees.ee.

Ieraudzījuši reformistiski noskaņotās igauņu politiķes keitas Pentusas reklāmas plakātu, kurā viņa redzama no lateksa darinātā velna kostīmā, aptaujātie angļi domājuši, ka viņa ir striptīza dejotāja, kas reklamē attiecīgas iestādes pakalpojumus.

Savukārt labējās partijas IRL līdera un bijušā premjerministra Marta Lāra reklāma, kurā viņš ir redzams kopā ar savu partijas biedru sētnieku tērpos un kurā tie sola iztīrīt Tallinas ielas, izraisīja dažādus minējumus. Daži domāja, ka šie vīri uz apkopēji, ko var izsaukt uz mājām, citi — ka tie ir komiķi, savukārt kāds respondents bija izteicis minējumu, ka tie ir homoseksuālistu kluba mākslinieki, kuru priekšnesumā iekļauts numurs ar slotām.

Kad Henrijam, vienam no iztaujātajiem cilvēkiem, tika atklāts, kas ir attēlots M. Lāra plakātā, viņš sacīja: „Ja šie ir politiķi, tad Igaunija noteikti ir traka valsts.”

Svarīgākais