Sanktpēterburgā Saeimas ārkārtas vēlēšanās ‒ lielākā aktivitāte pēdējo gadu laikā

Sanktpēterburgā Saeimas ārkārtas vēlēšanās, kas notiek sestdien, ir lielākā tautiešu aktivitāte pēdējo gadu laikā, aģentūrai BNS atzina Latvijas ģenerālkonsulāta vicekonsule Agnese Saliņa.

Viņa pastāstīja, ka līdz plkst.15.30 pēc vietējā laika nobalsojuši jau 188 cilvēki, kas uzskatāma par pēdējo gadu laikā lielāko pilsoņu aktivitāti. Salīdzinājumam 9. un 10.Saeimas vēlēšanās nobalsoja apmēram 150 cilvēku.

Vēlētāju pieplūdumu viņa skaidroja ar to, ka no Rīgas ierodas daudz tūristu. Starpgadījumu nav, un rinda izveidojusies tad, kad atbraukuši tūristu autobusi.

Savukārt vēstniecībā Maskavā aģentūrai BNS norādīja, ka vēlētāju skaits šogad varētu būt nedaudz mazāks kā 10.Saeimas vēlēšanās. Līdz šim nobalsojuši 205 cilvēki, 10.Saeimas vēlēšanās piedalījās 312 pilsoņu. Vēlētāju vidū pārsvarā ir Maskavā ilgstoši dzīvojošie tautieši un cilvēki, kas Krievijas galvaspilsētā ieradušies īslaicīgā komandējumā, lielu tūristu grupu neesot.

"Maskavā vēlētāju kustība ir viļņveidīga, cilvēki nāk nelielās grupās," aģentūrai BNS teica vēstnieka vietnieks Vilmārs Heniņš.

Svarīgākais