Lielbritānijā strādājošajiem no Latvijas un Polijas aizliedz sarunāties dzimtajā valodā

Lielbritānijā kādā grāmatu mazumtirdzniecības tīkla noliktavā strādājošiem, no kuriem daudzi ir no Latvijas un Polijas, aizliegts sarunāties dzimtajā valodā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Aizliegums noteikts grāmatnīcu tīkla "Waterstone's" noliktavā, kas atrodas Anglijas Stafordšīras grāfistes pilsētā Bērtonā pie Trentas. Kompānija "Unipart", kas ir šīs noliktavas operators, noteikusi, ka darbinieki drīkst sarunāties tikai angļu valodā, ziņo vietējais laikraksts "Burton Mail".

Tas vēsta, ka noliktavā strādājošie ārzemnieki vāc parakstus protesta vēstulei, kuru gatavojas iesniegt "Unipart" vadībai, savukārt arodbiedrība par aizliegumu ir informējusi Lielbritānijas darba strīdu institūciju ACAS.

"Unipart" paziņojusi, ka prasība runāt tikai angļu valodā izvirzīta "veselības un drošības apsvērumu dēļ". Kompānija paudusi viedokli, ka noteikums runāt tikai angliski uzlabo darba vidi un nodrošina, ka darbinieki nejūtas izolēti tāpēc, ka citas darbinieku grupas runā viņiem nesaprotamā valodā. "Unipart" arī norādījusi, ka noteikums runāt tikai angliski neattiecas uz darba pārtraukumiem, informē "Burton Mail".

Svarīgākais